Haberler

Masalcı Vakıf Dede" Tiyatroyla Vakıf Kültürünü Anlatıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Selimiye Camii bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikten görüntüler- Vali Dursun Ali Şahin'in ve Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren'in konuşması. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün çocuklara vakıf kavramını anlatmak amacıyla hayata geçirdiği tek kişilik müzikli çocuk tiyatrosu "Vakıf Dede", Selimiye Camii avlusunda sahnelendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Selimiye Camii bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikten görüntüler- Vali Dursun Ali Şahin'in ve Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren'in konuşması. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün çocuklara vakıf kavramını anlatmak amacıyla hayata geçirdiği tek kişilik müzikli çocuk tiyatrosu "Vakıf Dede", Selimiye Camii avlusunda sahnelendi. Oyunda Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de sahne aldı. İnsanın özbenliğinde yer alan iyilik etme duygusunun temelini oluşturduğu vakıf kavramını tanıtmak ve iyilik etme isteğini pekiştirmek, paylaşma duygusuna cesaret vermek amacıyla "Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu Projesi" hayata geçirilen proje kapsamında Devlet Tiyatroları tiyatro sanatçısı Çetin Azer Aras, cami avlusunda oyunu sergiledi.Aras, zaman zaman öğrencileri de davet ederek oyuna dahil etti. Oyunun bir bölümünde Vali Şahin de "dede" rolüyle kısa süreli oyuna katkı sundu.Vali Şahin, oyun sonrası yaptığı açıklamada, gençlik yıllarında tiyatroyla ilgilendiğini ve oyunu doğaçlama oynadığını söyledi.Projeyi ve oyunu çok beğendiğini ifade eden Vali Şahin, "Vakıf şehri Edirne'de devlet sanatçısı oyuncumuzu ağırlamaktan gurur duyuyorum. Vakıf medeniyetini anlatmak için güzel bir yöntem seçilmiş. Ecdamız leylekler için dahi vakıflar kurmuş, hizmetçilerin kıracağı tabakları tazmin edeceği vakıflar kurmuş biz işte böyle bir medeniyetin sahibiyiz, bundan da onur duyuyorum" diye konuştu. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren de, oyunun okulların yanı sıra Selimiye Camisi gibi vakıf eserlerinde de 16 Ekim Cuma gününe kadar sergileneceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Tiyatroları Dursun Ali Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title