Haberler

Masalcı Vakıf Dede' Oyunu Sivas'ta Sahnelendi

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çocuklarda vakıf bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilen ’Masalcı Vakıf Dede’ müzikli çocuk oyunu, Sivas’ta öğrencilerle buluştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çocuklarda vakıf bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilen 'Masalcı Vakıf Dede' müzikli çocuk oyunu, Sivas'ta öğrencilerle buluştu.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan program kapsamında il merkezindeki 6 ortaokulda sahnelenecek olan oyun ilk olarak Süleyman Demirel Ortaokulunda öğrencilerle buluştu. Programa, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Okul Müdürü Mustafa Taş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Gonca Gülay Aras'ın yazdığı, Çetin Azer Aras'ın yönetmen ve oyunculuğunu üstlendiği 'Masalcı Vakıf Dede' müzikli çocuk oyunu, öğrencilerin büyük beğenisini kazandı. Zaman zaman öğrenci ve öğretmenlerin de oyuncu olarak katkı verdiği oyunun sürpriz oyuncusu ise Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca oldu. Vakıf Dede rolünü canlandıran tiyatro oyuncusu Çetin Azer Aras, 'Leylek Vakfı'nın anlatıldığı oyunda bir öğrenci ve vakfın kurucusu Mürselli İbrahim Ağa'yı rolünü canlandırmak için bir gönüllü istedi. Bu rol için sahneye çıkan Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca rol için sahneye çıktı. Karaca, oyunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Cemal Karaca Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title