Haberler

"Masal Anlatıyorum" Yarışmasının Birincisine Dizüstü Bilgisayar Hediye Edildi

Kars'ta Yerel Yayın Yapan Serhat Tv, Eğitim-sen Kars Şubesi ve Yerel Çağdaş Kars Haber Gazetesi Tarafından Düzenlenen "Masal Anlatıyorum" Adlı Yarışma Programının Birincisi Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu (Şaiko) İlköğretim Okulu'ndan 114 Kod Numarasıyla Yarışan Büşra Ekinci'ye Dizüstü Bilgisayar Hediye Edildi.

Kars'ta yerel yayın yapan Serhat TV, Eğitim-Sen Kars Şubesi ve yerel Çağdaş Kars Haber Gazetesi tarafından düzenlenen "Masal Anlatıyorum" adlı yarışma programının birincisi Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu (ŞAİKO) İlköğretim Okulu'ndan 114 kod numarasıyla yarışan Büşra Ekinci'ye dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Yarışmanın Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen final bölümüne, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Milli Eğitim Şube Müdürü Ataman Güngör ile öğrenci yakınları ve öğretmenler katıldı. 7'den 70'e katılımın sağlandığı yarışmanın finali, yarışmacıların tezahüratları ve alkışlarıyla adeta renklendi. Yarışmacıların yakınlarından küçük konuklar ise anlatılan masallar ile birlikte mışıl mışıl uyudu.

Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu (ŞAİKO) İlköğretim Okulu'ndan 114 kod numarasıyla yarışan Büşra Ekinci, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndan 108 kod numarasıyla Havva Minksar ile İsmet Paşa İlköğretim Okulu'ndan 116 kod numarasıyla yarışan Yaşam Gizem Uluman adeta birer "masal perisi" gibi giyinerek sahneye çıktı. Yarışmacılar, öğretmen ve gazetecilerden oluşan 5 kişilik jüri önünde birinci olmak için ter döktü. Masallarıyla dinleyenleri büyüleyen yarışmacılar, uzun süre alkışlandı. En küçük yarışmacı olan 7 yaşındaki Yaşam Gizem Uluman, sempatik davranışları ve konuşmasıyla izleyenleri kahkahaya boğdu. İki saat süren yarışma sonunda Büşra Ekinci birinci, Yaşam Gizem Uluman ikinci ve Havva Minksar da üçüncü oldu. Ekinci, birincilik ödülü olan dizüstü bilgisayarı Vali Erden'den aldı. İkinci olan Uluman ile üçüncü olan Minksar'a da masaüstü bilgisayarları Belediye Başkanı Alibeyoğlu ile Rektör Güven verdi.

Ödül töreninde konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden, masalları dinlerken çok etkilendiğini söyleyerek, "Masal aslında hayatın gerçeğidir. Bize önemli dersler vermektedir. Çocuklarımız da duygu, düşünce ve inançları masalın içine koydular ve bize dinlettiler. Yorgunluğumuzu attırdılar" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da, "Aslında büyüklere her gün masal anlatmak lazım. Özellikle de yatarken masal dinlemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü masaldan bir ders çıkarmak lazım. Kendi kendine, "Bugün ülkem için, kentim için ne yaptım? diyerek başını yastığa koyarken düşünmek gerek. Ondan önce de iyi bir masal dinlemek lazım" şeklinde konuştu.

(BA-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title