Haberler

Masa Tenisinde Yıldızlar Bursa'da Yetişecek

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, sporda ihtisaslaşmanın önünü açan yeni bir tesisi daha Bursa'ya kazandırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ' spor kenti Bursa' hedefi doğrultusunda masa tenisi branşına hizmet verecek şekilde yeniden düzenlenen Mimar Sinan Spor Salonu, törenle hizmete açıldı. Başkan Altepe, bu dönem 100'ün üzerinde tesisi Bursa'ya kazandıracaklarını belirterek, sadece Yıldırım İlçesi'nde hayata geçirilen 30'un üzerinde spor tesisi için 30 milyon TL'den fazla yatırım yaptıklarını söyledi.

Bursa'nın sporda da öncü bir kent olması, sağlıklı ve sporcular yetişmesi amacıyla bu dönem spor yatırımlarına önem veren Büyükşehir Belediyesi, sporda ihtisaslaşmanın önünü açan yeni bir tesisi daha Bursa'ya kazandırdı. Daha önce eski eğitim fakültesi spor salonunu güreş branşına, Esenevler Karate Salonu'na da karate branşına tahsis eden Büyükşehir Belediyesi, ferdi olimpik branşlardan biri olan masa tenisi için de Mimar Sinan Spor Salonu'nu tahsis etti. Uzun zamandır ihtiyacı karşılayamayan ve hizmet veremez duruma gelen salonun Yıldırım Belediyesi'nden tahsisle alınmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, çatısından parkelerine kadar yeniden elden geçirilen salonu masa tenisi branşına hizmet verecek şekilde törenle hizmete açtı.

Bursa genelinde 14 okuldan 500 öğrencinin katılımıyla yapılan masa tenisi şöleninin de startının verildiği açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cemil Ünlü ile çok sayıda davetli ve sporcular katıldı.

Sporda hedefe ulaşıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem önceliği kentin demir ağlarla örülmesi, tarihi ve kültürel miras yatırımları ve spora verdiklerini belirterek, sporda da hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı bireylerden oluşabileceğini dile getiren Başkan Altepe, bu nedenle 7'den 77'ye herkesin rahatlıkla spor yapabilmesi amacıyla kentin her köşesine yeni yeni spor tesisleri kazandırdıklarını söyledi. Bu dönem 100'ün üzerinde spor tesisini Bursa'ya kazandırmış olacaklarının altını çizen Başkan Altepe, "Vakıfköy tesisleri, Skatepark, Şehit Piyade Er Nezir Akgül, Değirmenönü ve İpekçilik İmam Hatip Lisesi Spor Salonları, Erikli Yüzme Havuzu, Vatan Spor Tesisleri, Meskenspor ve Şükraniye Spor Tesisleri, Arabayatağı Spor Tesisleri ve açılışını yaptığımız Mimar Sinan Spor Salonu ile birlikte 30'un üzerinde tesisi Yıldırım'a kazandırdık. Bu tesisler için 30 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık. Yıldırım Belediyesi'nin bize tahsis ettiği bu salonu da çatısından parkelerine kadar elden geçirip, masa tenisi branşımızın hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

İhtisaslaşma başarı getirir

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de şehirlerin kalkınması için yol ve tretuvar düzenlemesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ve cazibe merkezlerinin yeterli olmadığını belirterek, şehirlere ruh kazandıran sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de büyük önem taşıdığını vurguladı. Sağlam kafaların sağlam vücutlarda bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Keskin, "Eğer bu tesisler olmasaydı, gençlerimizden fazla bir şey beklemek doğru olmazdı. Yıldırım Belediyesi olarak burayı Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ederek, bu hizmetin sunulmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporda ihtisaslaşma oldukça, daha önemli başarıların geleceğine inanıyorum" dedi.

Burası sporcu fabrikası olacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise bireysel alanda, ferdi olimpik branşlarda antrenman ve müsabaka yapacak salonlara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Masa tenisinin olimpik bir dal olması nedeniyle Mimar Sinan Spor Salonu'nun bu branşa tahsis edilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, "Artık bu salon masa tenisi branşında sporcu fabrikası gibi olacak. Sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin yıldızları bu salonda yetişecek. Daha önce güneş ve karate için yeni tesisleri Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu hizmetleri nedeniyle şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen masa tenisi şölenine katkı veren Demirtaş Rotary Kulübü Başkanı Can Köseleci ve Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cemil Ünlü de böyle bir tesisi masa tenisi sporuna kazandırması nedeniyle Başkan Altepe'ye birer plaket verdi.

Törende masa tenisi şölenine katılan sporculara sembolik olarak madalyalarını takan Başkan Altepe, daha sonra Vali Yardımcısı Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ile masa tenisi oynadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Şahin Özgen Keskin Recep Altepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title