Haberler

Mart Dünya Kadınlar Günü

Silopi Müftülüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi.

Silopi Müftülüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi.

Koç İlk ve Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Diyanet İşleri Müşaviri Abdullah Kaplan, İl Müftüsü Ahmet Özkan, Silopi Müftüsü Hüseyin Elçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını Kürtçe yapan Elçi, kadınlar gününün anlam ve önemine, kadının İslam dinindeki değerlerine değindi.

Ardından konuşan Prof. Dr. Tanrıverdi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe önem vermenin güzel bir ahlak olduğunu belirterek, "Peygamberimizin tuttuğu aşure orucu gibi" dedi.

Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Yapılan etkinliklere ön yargı ile bakmamalıyız. Peygamberimizin mevlit kandiline de bid'attır diyorlar. Önce yapılan etkinliğin içeriğine ve ne kadar faydalı olduğuna bakalım ondan sonra yorum yapalım. Eğer ki içinde yaptığımız şeyler güzelse o etkinlik güzel olur, kötü ise de kötüdür."

Programın ardından Silopi Müftüsü Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün kadınların bir sorunu varsa İslam'dan değil bazı zihniyetlerden kaynaklandığını söyledi.

kadınlar gününü kutlayan Elçi, şunları söyledi:

"Dinler en güzel şekilde kadına değer vermiştir. Özellikle İslam bunu Kuran'da Nisa Süresi ile belirtmiştir. Nisa kadın demektir. Ama erkek süresi yoktur ve bu kadına verilen büyük bir değerdir. İnsanların kız çocuklarını diri diri gömdüğü bir günde Peygamber Efendimiz bizzat kadınlarla biat etmiştir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Bu gün en modern ülke 1945 yılında bu değeri kadına vermişken İslam dini 622 yılında vermiştir. Bundan daha büyük hak nasıl olabilir ki. Bu günün bütün kadınlara hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Silopi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title