Haberler

Mart Dünya Kadınlar Günü

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kızlar Sahada" projesi kapsamında iş ve spor dünyasının ünlü babaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kızlarıyla birlikte yeşil sahaya çıktı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kızlar Sahada" projesi kapsamında iş ve spor dünyasının ünlü babaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kızlarıyla birlikte yeşil sahaya çıktı.

Darüşşafaka Spor Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonda, futbol dünyasının önemli isimleri Rıdvan Dilmen, Metin Tekin ve Alper Boğuşlu ile Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Derya Kumru ve Ünlü Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Köksal, kızlarıyla birlikte yeşil sahaya çıktı. Maç öncesi babalar ile kızları kadına şiddete karşı "Gerçek adalet istiyoruz" pankartı açarken, daha sonra ünlü babaların kızlarından oluşan all-star takımı ile Dudulluspor gösteri maçı yaptı.

Organizasyonda, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) kızlarının karşılaşmasının yanı sıra Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin kız takımlarının derbi maçı da oynandı.

Futbol ile kadın ve erkeğin rol değişimine dikkat çekmeyi amaçlayan Kızlar Sahada projesine, iki yılda 38 şirket katıldı ve bin kadın futbolla tanıştı. Tüm bilet gelirinin AÇEV'in sosyal sorumluluk projesine aktarıldığı proje, bu yıl haziran ayına kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Spor AŞ tesislerinde de kutlamalar yapıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Tesisleri'nde düzenlenen yüzme yarışları ile de kutlandı.

Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi, Fatih Spor Kompleksi, Halkalı Yüzme Havuzu, Tuzla Kafkale Spor Kompleksi, Beyoğlu Yüzme Havuzu, Pendik Kurtköy Spor Kompleksi ve Sancaktepe Yenidoğan Yüzme Havuzu'nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel yüzme yarışları yapıldı.

Organizasyonlara katılımın bir hayli fazla olduğu gözlenirken, müsabakalara başlamadan önce kadınlara karanfil verildi. Ayrıca, Spor AŞ'ye bağlı diğer tesisler de farklı organizasyonlar düzenleyerek günün anlam ve önemine değindiler.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, spor tesislerinde yapılan yüzme yarışmalarının ardından düzenlenen madalya töreni ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak: AA / Spor

Rıdvan Dilmen Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title