Haberler

Mart Dünya Kadınlar Günü

Eskişehir'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "vosvos", bisiklet, motosiklet kulüpleri ve patenciler tarafından kortej oluşturuldu.

Eskişehir'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "vosvos", bisiklet, motosiklet kulüpleri ve patenciler tarafından kortej oluşturuldu.

Eskişehir Bisiklet Derneği, Eskişehir Vosbağa Derneği, Eskişehir Motosiklet Kulüpleri Birliği, Türkchopper Mk Eskişehir ve Eskişehir Poten Grubu üyeleri, Eski Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde bir araya geldi.

Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Hülya Avdan, yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının Türkiye'de kadının sesini duyurmak olduğunu söyledi.

Kadının güçlü ve güzel yönlerini, güzel tanımlamalarla belirtmek istediklerini vurgulayan Avdan, "Ülkemizde cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir ortam istiyoruz. Özgecan diğer öldürülen kadınların simgesi oldu. Öldürülen tüm kadınları da unutmamamız gerekiyor. 'Şiddete hayır' demek için karnaval havasında sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından bisiklet, motosiklet ve "vosvos"lara "Kadın candır", "Kadınlar Günü Kutlu Olsun" ve "Kadın Aşktır" yazıları asan üyeler, kortej oluşturdu.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlik, kent turuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Avdan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title