Haberler

Mart Dünya Kadınlar Günü

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" için yürüyüş düzenlendi.

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" için yürüyüş düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Yılmaz, Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen yürüyüş öncesinde yaptığı konuşmada, kadın konusunun sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu olmadığını söyledi.

Kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Toplumsal hayat kadın ve erkekle birlikte biçimlenir. Ama kadının önemi daha farklıdır. Sağlam bir annelik, sağlam bir toplum demektir. Sağlıklı, huzurlu, sağduyulu ve başarılı toplumdan bahsedebilmenin en temel unsuru o toplumun bireylerini yetiştiren kadınların eğitimli, donanımlı ve kendine güvenebilecek konumda olmasıyla bağlantılıdır" dedi.

Yürüyüşe İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mustafa Boyabatlı ve çok sayıda kadın katıldı.

Öte yandan, Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü de 8 Mart Kadınlar günü dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) öğrencileri, Acil Servis personeli, hasta ve hasta yakınlarına karanfil dağıttı.

Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı ise Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan kadın işçilere çiçek hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Yılmaz Yahşihan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title