Haberler

Mart Dünya Kadınlar Günü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kadın Çalışma Grubunca, örgütlü kadın mücadelesine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu belirtildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kadın Çalışma Grubunca, örgütlü kadın mücadelesine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu belirtildi.

TMMOB Kadın Çalışma Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 8 Mart'ta dünyanın her yerinde kadınların eşitlik, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştirdikleri ifade edildi.

Dünya kadınlarının, hayatı ve dünyayı kadınlardan yana değiştirmek amacıyla "Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var" demek için sokakta oldukları belirtilen açıklamada, Türkiye'de de kadına yönelik şiddetin, özel ve kamusal alanda artarak devam ettiğine yer verildi.

Kadın mücadelesinin, aynı zamanda şiddetle hesaplaşma mücadelesi olduğuna işaret edilen açıklamada, erkek egemen sınıfın çıkarlarına hizmet eden cinsiyet ayrımcılığı çözülmeden özgür ve eşit bir toplumun yaratılamayacağı vurgulandı. Açıklamada, "örgütlü kadın mücadelesine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunduğu" kaydedildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar da kadınların her alandaki eşitlik mücadelesini desteklediklerini belirtti. Kadın-erkek eşitliğine inandıklarını belirten Çakar, "Kadınlara yönelik artan sömürü, baskı ve şiddeti kınıyor, lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title