Haberler

Marmarisli Velilerden Okul Kapama Tepkisi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir grup öğrenci velisi, İhsan Mermerci Ortaokulu'nun kapatılacak olmasına tepki gösterdi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir grup öğrenci velisi, İhsan Mermerci Ortaokulu'nun kapatılacak olmasına tepki gösterdi.

Marmaris'te İhsan Mermerci Ortaokulu'nun kapatılmak istenmesine tepkiler sürüyor.Okul binasının bir bölümünde endüstri meslek lisesi diğer bölümünde imam hatip'in eğitim vereceğini duyan veliler Marmaris İlçe Milli Eğitim'i protesto etmek için Atatürk Meydanı'nda toplandı.Velilere destek vermek için CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli, Marmaris Belediye Meclis Üyesi Halil Gökovalı, Eğitim - Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar da meydandaydı.

İhsan Mermerci Ortaokulu'nun kapatılmasına karşı çıkan veliler adına basın açıklamasını Okul Aile Birliği başkanı Canan Başkurt okudu.Açıklamada, eğitimdeki süreklilik ve devamlılık ilkesi hatırlatıldı.Başkurt, İhsan Mermerci Ortaokulu'nun tamamen ilköğretim okulu olarak inşa edildiğini, fiziksel ve konum itibariyle liseye dönüştürülmesinin uygun olmadığını kaydetti. Okulun taşınması yerine teknik ve İmam Hatip liselerinin başka uygun bölgelere yapılmasının eğitim kalitesi açısından daha iyi olacağı ifade edildi. Başkurt, ortaokulun kapatılmaması için imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.Açıklamanın ardından kampanyaya destek verenler imza attılar.

Eğitim - Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, okulun taşınması halinde ikili eğitime geçileceğini bunu sakıncalı bulduklarını ifade etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title