Haberler

Marmaris Vardiya Bizde Platformu 'Atatürk'süz Mgk'yı Kınadı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Vardiya Bizde Platformu üyeleri; 'Sessiz çığlık' adını verdikleri eylemlerine yenisini eklerken, bu yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı salonda Atatürk fotoğrafının olmamasını protesto etti.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Vardiya Bizde Platformu üyeleri; 'Sessiz çığlık' adını verdikleri eylemlerine yenisini eklerken, bu yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı salonda Atatürk fotoğrafının olmamasını protesto etti.

İstanbul, Ankara, İzmir, Gölcük, Bursa, Eskişehir ve Antalya ile eş zamanlı olarak düzenlenen eylemde; Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde bugün saat 13.00 sıralarında bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu, 'Sessiz çığlık' adını verdikleri eylemlerine yenisini ekledi. Grup, Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı salonda Atatürk fotoğrafı olmaması da protesto etti. Topluluk, 'Askeri casusluk ve Zirve Yayınevi tutsaklarına özgürlük, kumpasa son' yazılı dev pankartın arkasına geçti. Grupta tekerlekli sandalyedeki bir gazi 'susma, sustukça vatan elden gidecek' yazılı döviz taşıdı. Asker yakını kadın ve çocuklar da elinde 'Hak, hukuk, adalet', 'ey adalet neredesin', 'direne direne kazanacağız' ve 'kumpasçılar hesap verecek' yazılı dövizler taşıdı. Türk bayrakları da sallayan grubun eylemi 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde başladı.

TUTUKLULULAR İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Vardiya Bizde Platformu'nun Marmaris Temsilcisi Ali İhsan Kadayıfçı, grup adına basın açıklamasını yaptı. Hak ve adalet için 118'inci kez 'sessiz çığlık' adı altında toplandıklarını söyleyen Kadayıfçı, "Hala cezaevinde bulunan 9 kahraman vatanseverin çıkması için adalet arıyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na sesleniyoruz. Yeter artık. 1.5 yıldır bireysel hak ve hukuk için mahkemeye başvuran vatanseverlerin dilekçelerini gündeme alın ve 2015 yılında kumpas nedeniyle artık içerde tutuklu vatansever kalmasın. Bu kumpasın artık anlaşıldığı bütün halkımızca malum. Marmarisliler biliyorsunuz ki, Türkiye Cumhuriyeti'nde oynanan büyük oyunun hepimiz mağdurlarıyız. Görsel ve yazılı basından izlediğimiz gibi maalesef bu kumpaslara iktidar kadar muhalefet partileri de seslerini çıkarmayarak onlara yol vermektedirler" dedi.

TUTUKLANAN PEKÜNLÜYE DESTEK

Bu yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının yapıldığı salonda Atatürk fotoğrafının olmamasını eleştiren Kadayıfçı, "MGK toplantısının Mustafa Kemal Atatürk'süz yapılmasını içimize sindiremiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'süz o toplantıya katılan tüm herkesi şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Pekünlü, 2011 yılının Mart ayında fakülte binasına türbanıyla girmek isteyen öğrencilerine tutanak tutup izin vermeyince, YÖK şikayet edildi ve açılan dava sonucu kendisi cezaevine gönderildi. Sayın profesörün bu onurlu davranışını destekliyor ve kendisini buradan anıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Marmaris Muğla Mgk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title