Haberler

Marmaris Üretken Çocuklar Bilim Şenliğinde Buluşacak

Üretken çocuklar bilim şenliğinde buluşacakMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde iki yıldır çocukların bilim ve motor yetilerinin gelişmesi amacıyla atölyeler düzenleyen Üretken Çocuklar Atölyesi Derneği (ÜÇADER) çocuklarla ürettikleri projeleri bir bilim şenliğinde sergileyecek.

Üretken çocuklar bilim şenliğinde buluşacak

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde iki yıldır çocukların bilim ve motor yetilerinin gelişmesi amacıyla atölyeler düzenleyen Üretken Çocuklar Atölyesi Derneği (ÜÇADER) çocuklarla ürettikleri projeleri bir bilim şenliğinde sergileyecek.

ÜÇADER bilim atölyesinde bir basın toplantısı düzenleyen Dernek Başanı Mehmet Doğan, çocukların bilim, sanat ve doğaya olan merakını daha da arttırmak ve deneyimleyerek öğrenmeleri amacıyla bu derneği kurduklarını belirterek, "Yaklaşık iki yıldır çocuklarla bilim, robotik, üç boyutlu modelleme ve ahşap atölyelerinde üretim yapıyoruz. Bu üretimler sonucunda ortaya çıkan deney ve materyalleri 16 Haziran'da düzenleyeceğimiz bilim şenliği ile diğer öğrenci ve ilgilenen tüm yetişkinlerle paylaşacağız. Okuma yazma bilen tüm çocuklar bu şenliğe katılabilecek. Çocuklar kendi yaptıkları deney ve projeleri gelen izleyicilere yine kendileri anlatacak" dedi. Atölye ortamında yaptıkları fen deneylerini özellikle evde bulunabilecek malzemelerden üretildiğini söyleyen Doğan, çocukların deney malzemelerine hem kolay ulaşması hem de maliyeti düşürmeyi amaçladıklarını ifade etti. Mehmet Doğan, çocukların yazılımını kendilerinin yaptığı resim çizebilen robot kolu tanıttığını söyledi.

KÖY OKULLARINA TAM DESTEK

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karakaş ise köy okullarına da büyük önem verdiklerini belirterek "İnanıyoruz ki imkan verildiğinde okulun yerinin hiçbir önemi yok. Bu bağlamda Bursa'dan bir hayırsever iş adamı ile iletişim sağladık. Çocuklar için özel ürettiği el kesmeyen ahşap kesim ve torna makinelerini bize ücretsiz gönderdi. İki köy okuluna ücretsiz kurulum yaptık. Eğitimlerini yaptık. Ürettikleri ürünler inanılamayacak kadar güzel. Elimizden geldiğince köy okullarına destek olmaya her platformda devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Doğan Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title