Haberler

Marmaris'ten Minik Yüzleri Güldüren Oyuncak Kampanyası

Marmaris'ten minik yüzleri güldüren oyuncak kampanyasıMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki bir oyuncak mağazasının yetkilileri, sivil toplum örgütü ve belediye desteğiyle kırsal mahallelerde yer alan ilkokul öğrencileri için 'oyuncağımla oynar mısın' adlı projeyi hayata geçirdi.

Marmaris'ten minik yüzleri güldüren oyuncak kampanyası

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki bir oyuncak mağazasının yetkilileri, sivil toplum örgütü ve belediye desteğiyle kırsal mahallelerde yer alan ilkokul öğrencileri için 'oyuncağımla oynar mısın' adlı projeyi hayata geçirdi. Toplanan 3 koli oyuncak, Bitlis'in Hizan İlçesi'ndeki Akçevre İlköğretim Okulu'na gönderildi.

Marmaris kent merkezinde bir oyuncak mağazasının işletmecisi Gözde Sözbaş Eral, Türkiye'nin kırsal mahallelerindeki ilköğretim okullarında okuyan çocuklar için 'Oyuncağımla oynar mısın' isimli bir proje hazırladı. Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizler Yardım Vakfı Marmaris Şubesi ve İlçe Belediyesi desteğiyle proje için harekete geçildi. Mağazanın önüne üzerine proje hakkında bilgilendirmelerin bulunduğu şeffaf bir kutu yerleştirdi. Mağazanın daimi müşterileri ve yoldan geçen vatandaşlar, kampanyayı gördü. Evlerinde, çocuklarının oynamadığı bir köşede duran oyuncakları getirerek mağaza önünde bulunan kutuya attı. Oyuncak getiren her müşteriye ise mağazalarında yaptıkları alışveriş kapsamında 5 lira indirim yapıldı. Dört gün içinde toplanan 6 koli oyuncak, mağaza yetkilileriyle çocuk gelişimi uzmanı tarafından yaş ortalamasına uygun ve kullanılabilirlik durumuna göre seçildi. Seçilen anasınıfı ve ilköğretim okulu 5'inci sınıfı öğrencilerine uygun üç koli oyuncak paketlenerek, Bitlis'in Hizan İlçesi'nin Akçevre Köyü'nde bulunan Akçevre İlköğretim Okulu'na gönderildi. Okula ulaşan oyuncaklar, miniklere dağıtıldı. Okul öğretmenleri, çocukların oyuncakları ile fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı. Fotoğrafları paylaşan öğretmenler, "Çocuklarımızın mutlu olmasını sağlayan Marmaris'in yürekli insanlarına teşekkür" yorumu yaptı.

Mağaza İşletmecisi Gözde Sözbaş Eral, "Oyuncaklarını alan çocuklar çok mutlu olmuşlar. Okul yönetimi çocuklara verilen oyuncakların fotoğraflarını bizlerle paylaştılar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yüzlerinde o tebessümü gördükçe inanın tarif edilemez mutluluk yaşadım. Türkiye'nin her yerinde ki okullardan bizlere talep gelmeye başladı. Çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüm için herkesin kampanyaya destek vermesini rica ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Türkiye Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title