Haberler

Marmaris'teki Yabancılardan Paskalya Bayramı Kutlaması

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çoğunluğunu Rus uyrukluların oluşturduğu kadınlar, Paskalya Bayramını kutladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çoğunluğunu Rus uyrukluların oluşturduğu kadınlar, Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanatevi'nde gerçekleştirilen kutlamaya, Türklerle evlenerek ilçede yerleşik yaşayan çok sayıda yabancı uyruklu kadın, çocuklarıyla katıldı. Katılımcıların çoğunluğunu "Rus gelinler" oluşturdu.

Etkinlikle yöresel danslar eden kadın ve çocukları, eğlenceli vakit geçirdi. Rengarenk boyanan Paskalya yumurtaları, çocuklara hediye edildi. Açılan stantlardaki pasta ile çörekler, katılımcılara ikram edildi.

Kutlama hakkında gazetecilere bilgi veren Selin Natali Yıldırım, Marmaris'in çok kültürlü bir şehir olduğuna dikkati çekti. Kendilerinin de çok uluslu bu ailenin bir parçası olduklarını belirten Yıldırım, "Marmaris'te şu anda binden fazla sürekli olarak yaşayan Rus, Ukrayna ve Sovyetler Birliği'ni oluşturan ülkelerin insanları var, her sene sayımız artıyor" dedi.

Çok sevdikleri Marmaris'in kültür hayatını renklendirmek ve zenginleştirmek için üzerlerine düşeni yapmak istediklerini ifade eden Yıldırım, bundan dolayı kutlamayı yaptıklarını dile getirdi.

Paskalya Bayramı'nın bugün ikinci günü olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Paskalya, hayatın ve baharın doğuş bayramıdır. Halkımız bugün tabiatın uyanışına ve baharın gelişine sevinir, şenlikler yaparak bugünü kutlar. Paskalya yumurtalarındaki süsler genelde su, güneş ve sonsuz hayatı simgeler. Kültürümüzde yumurta ayrıca yeni hayatın simgesi demektir. Bunun için Paskalya'yı, birbirimize süslü yumurtalar hediye ederek kutluyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Marmaris Belediyesi Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title