Haberler

Marmaris'teki Turistler Su Sporları ile Heyecan Arıyor

Marmaris'te, hava sıcaklığının yükselmesi nedeniyle plajlar serinlemek isteyenlerle doldu taştı.

Marmaris'te, hava sıcaklığının yükselmesi nedeniyle plajlar serinlemek isteyenlerle doldu taştı. Turistler, su sporu yaparak keyifli vakit geçirdi. Son 2 ayda Marmaris'teki 22 istasyonda yüz bine yakın yerli ve yabancı turist, su sporu ile ilgilendi.

Marmaris'teki Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlarda denizin ve güneşin tadını çıkartan turistler, bu yıl da su sporlarına yoğun ilgi gösterdi. Plajlara kurulu 22 istasyonda her türlü sportif aktiviteye kolayca ulaşabilen tatilciler paraşüt, muz, uçak balık, jet sky araçlarında heyecan aradı. Eğitmenler aracılığıyla sportif aktivitelere katılanların yaşadığı heyecan, profesyonel fotoğrafçılar tarafından saniye saniye görüntülendi. Hem bireysel hem de gruplar halinde yapılan su sporlarını özellikle kadınların tercih ettiği görüldü.

YÜZDE 30-50 İNDİRİM

Yurtdışında olduğu gibi Türkiye'de de su sporlarının büyük ilgi gördüğünü söyleyen Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı M. Salih Tunç, "Dünyada ilk defa görücüye çıkan su sporları aletlerini artık istasyonlarımızda da bulabilirsiniz. Plajlara gelen turistlerin arasında en çok heyecan arayanlar kadınlar oluyor. İngiliz ve Rus kadın turistler gibi yerli turistler de büyük ilgi gösteriyor. Sahil şeridi boyunca belli aralıklarla sıralanmış 22 su sporları istasyonumuzda 60 günde yüz bine yakın turist heyecan yaşadı. Beş yıldır su sporlarını sevdirmek için kampanyalarımız oluyor. Bu yıl yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen indirimlere başladık. Ayrıca kredi kartlarına sıfır komisyon projesi başlatıldı. İsteyen vatandaşlarımıza eğitmen ücreti almadan uçan balık, jet sky ve paraşüt aletlerinde kurs veriyoruz" dedi.

Konya'dan tatile gelen öğretmen Mehmet Akay ve Demir Atasüt, ilk kez böyle bir tecrübe edindiklerini söyleyerek herkese tavsiye ettiklerini belirtti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Caddesi Marmaris İçmeler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title