Haberler

Marmaris'te Stk'lar Mumcu'yu Andı

Marmaris'te STK'lar Mumcu'yu andıGazeteci- yazar Uğur Mumcu, öldürülmesinin 24'üncü yıl dönümünde Muğla Marmaris'te anıldı.

Marmaris'te STK'lar Mumcu'yu andı

Gazeteci- yazar Uğur Mumcu, öldürülmesinin 24'üncü yıl dönümünde Muğla Marmaris'te anıldı.

Kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önünde bugün saat 17.00'de, Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi. 20 sivil toplum kuruluşu ve dernek üyeleri bir araya gelerek, Mumcu'yu 24'üncü yıldönümünde andı. Anma programına, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan ve Halil Gökovalı yanı sıra CHP üyeleri tam kadro katıldı. 8 yaşındaki Hatice Oğul, meydanda toplanan kalabalığa Mumcu'nun fotoğraflarını dağıtarak yakalara takılmasını istedi. Topluluk, ayrıca üstüntü Mumcu'nun fotoğrafının da bulunduğu 'Sevgimizle yaşatacağız' yazılı dövizler taşıdı. İlk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına bir dakika saygı duruşundan bulunan topluluk, ardından üstünde 'Marmaris Cumhuriyet Sevdalıları' yazılı çelengi Atatürk Anıtı'na bıraktı. Anma töreni sırasında bazı dernek üyeleri gözyaşı döktü.

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan CHP Marmaris Kadın Kolları Başkanı Dilay Uçar, öldürülen devlet büyükleri, yazar ve adını Türkiye Cumhuriyeti'ne yazdıran kişilerin isimlerini okudu. Törende, şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan unutulmadı. Anma programı sonunda vatandaşlar Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Uğur Mumcu Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

title