Haberler

Marmaris'te Şiddetli Yağış

Marmaris'te etkili olan şiddetli yağış, su taşkınlarına neden oldu.

İlçede iki gündür aralıklarla devam eden yağış, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede son 24 saat içinde metrekareye 120,65 kilogram yağış düştü. Sabah 05.00 ila 08.00 saatlerinde ise metrekareye düşen yağış miktarı 50 kilogram olarak kaydedildi.

Yağış, Hisarönü ve Karacasöğüt mahallelerinde taşkınlara yol açtı. Karacasöğüt'te çok sayıda sera zarar gördü, bazı yazlıklara su doldu. Mahalleye bağlı Bayır mevkisinde ise bir evin bahçesinin istinat duvarı çöktü.

Hisarönü'nün Değirmenyanı mevkisindeki taşkınlar nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. Evlerin bahçeleri adeta göle dönerken, Uzunöz mevkisinde yerleşim yerlerine giden yol, dereden taşan sular nedeniyle kapandı.

Mahalle sakinleri, taşkınların sürekli zarara neden olduğunu belirterek, belediyenin dereleri ıslah etmesini istedi.

Değirmenyanı'nda yaşayan Yusuf Bulut, herkes yağmur yağsın diye, kendilerinin ise yağmur yağmasın diye dua ettiklerini söyledi. Taşkınların bölgenin değişmeyen kaderi olduğunu iddia eden Bulut, "Her sene bu çileyi çekiyoruz. Ancak ne hikmetse yetkililer bu sorunu bir türlü çözüme kavuşturamadılar. Evler ve hayvanlar zarar gördü. 15 yıldır bu sıkıntıları yaşıyoruz" dedi.

Yağışların ardından Marmaris-Datça ve Marmaris-Gökova karayollarında heyelan meydana geldi. Kaya ve toprakların karayolları ekipleri tarafından temizlenmesinin ardından yollar yeniden trafiğe açıldı.

Meteoroloji yetkilileri, ilçede bir hafta boyunca yağışların aralıklarla etkili olacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Bulut Marmaris Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title