Haberler

Marmaris'te 'Sessiz Çığlık' Eyleminde Şiddete 'Dur' Denildi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Vardiya Bizde Platformu üyeleri, 'Sessiz çığlık' adını verdikleri eylemlerine bir yenisini eklerken, vahşice işlenen cinayetlere ve kadına şiddete 'dur' demek için seferber olunmasını bildirdi.

Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Gölcük, Eskişehir ve Antalya ile eş zamanlı olarak Marmaris'te düzenlenen eylemde, Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde saat 13.00'te toplanan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, 'Sessiz çığlık' adı ile 125'inci kez bir araya geldi. 'Ülkesiyle ve milletiyle vatan bütündür parçalanamaz' yazılı pankart açan grup, 'Özgecan katili erkek egemen katilidir', 'Yargı bağımsız olmalı ki adalet olsun' ve Özgecan Aslan fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. 50 kişilik grup, Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

CANİLER DURDURULMALI, FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER AYDINLANMALI

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Vardiya Bizde Platformu Marmaris üyesi emekli Deniz Subay Ali İhsan Kadayıfçı, grup adına basın açıklaması yaptı. Adalet için 125'inci kez 'Sessiz çığlık' adı altında toplandıklarını belirten Kadayıfçı, "Kadınlarımız ve kızlarımıza yapılan hunharca hareketlerin artık son bulmasını temenni ediyorum. Özgecan kardeşimize Allah'tan rahmet duluyoruz. Mekanı cennet olsun. 17 Şubat 1993 yılında Emekli Orgeneral Eşref Bitlis uçağı düşmek suretiyle gladyo tarafından şehit edildi. Kendisini rahmetle anmaktayız. Kendisi ABD ile PKK'nın işbirliğini ispat için çalışırken ne yazık ki gladyo tarafından şehit edildi. Uzun zaman geçmesine rağmen halen katilleri bulunamadı. Dün, Ege Üniversitesi'nde Fırat Çakıroğlu kardeşimiz PKK'lılar tarafından öldürüldü. Kendisini rahmetle anıyoruz. Herkes şunu bilsin Türkiye Cumhuriyet milleti ile parçalanmaz bir bütündür. Bu bütünlüğü bozmaya çalışan eller mutlaka kırılacaktır" dedi.

Konuşma sonrası andımız ve Bursa Nutku okundu. Grup, haftaya aynı gün tekrar aynı saatte toplanmak üzere sessizce dağıldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title