Haberler

Marmaris'te Öğrenciler Sağlık İçin Müzikle Dans Etti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" nedeniyle öğrenciler çalınan hareketli müzikler eşliğinde uzun süre dans etti.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve

Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi tarafından"Harket Edivcez Gari" sloganıyla

gerçekleştirilen programda öğrenciler ve öğretmenleri 09.30'da Uzunyalı sahilinde buluştu. Yüzden fazla öğrencinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler ile öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın da katılımıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyüş yaptı. Atatürk Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından öğrenciler, çalınan hareketli müzikler eşliğinde uzun süre dans etti. Hareketli müziklerin çalındığı etkinlikte öğrenciler dans ederek hem eğlenmiş hem de spor yapmış oldu. Dansları sırasında renkli görüntüler sergileyen öğrencileri, yoldan geçen vatandaşlar ve turistler de ilgiyle izledi.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Obeziteyle Mücadele Haftası dolayısıyla düzenlendikleri sabah sporu etkinliğini bu kez 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü'nde yaptıklarını söyledi. Çağın en önemli sorunlarından birinin obezite olduğuna işaret eden Aldoğan, gençlerin fazla hareket etmediğini dile getirdi.

Obeziteyle ilgili farkındalık oluşturmak ve sporu günlük yaşamın içine katmak istediklerini vurgulayan Aldoğan, devam ettirmek istedikleri bu tür etkinliklere velilerin katımını da sağlayacaklarını kaydetti.

Aldoğan, öğrencilere daha çok hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu. Açık hava sporlarına bundan sonra da devam edeceklerini belirten Aldoğan,

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak velileri de etkinliğe katarak hafta sonları uzun yürüyüşler yapmak istediklerini kaydetti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Züleyha Aldoğan Marmaris Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title