Haberler

Marmaris'te Minik Yelkencilerin Sertifika Mutluluğu

Kursa katılan 70 çocuğa törenle sertifikaları verildi.

Marmaris'te yelken kursunu başarıyla tamamlayan minik yelkencilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Karia Yelken ve Su Sporları Kulübünün, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi'nin destekleriyle düzenlediği optimist yelken kursu sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan 70 yelkenci, İçmeler Mahallesi'ndeki kulüp merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törene Muğla Vali Yardımcısı Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Kocabıyık, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi ve yelkencilerin aileleri katıldı.

Eğitim alan yelkencilerden 10'unun lisanslı sporcu olmaya hak kazandığı ve Türkiye genelinde yapılacak optimist yelken yarışlarında kulübü temsil edecekleri belirtildi.

Oda Başkanı Mengi, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleceğin yelkencilerinin yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. Denizciliği sevdirmek ve denizci gençler yetiştirmek amacıyla Karia Yelken ve Su Sporları Kulübünü açtıklarını anlatan Mengi, şöyle konuştu:

"Üç yıldır denizciliğe ve yelken sporuna hizmet veren kulübümüz ve ayrıca odamızın kapısı denizciliğe gönül veren herkese açık. Yelken sporu yapan gençler okullarında ve sosyal yaşamlarında başarılı oluyorlar. Çünkü denizde manevra yaparken yelken kullanırken muhakeme yetenekleri gelişiyor. Gençlerimize hem bu sporu sevdirmeliyiz hem de denizci bir millet yetiştirmeliyiz." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Marmaris İçmeler Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title