Haberler

Marmaris'te Hdp'liler Zeybek Oynayıp Halay Çekerek Kutlama Yaptı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, partilerinin seçim barajını aşarak yüzde 13,1 oy almasını zeybek ve harmandalı oynayıp, halay çekerek kutladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, partilerinin seçim barajını aşarak yüzde 13,1 oy almasını zeybek ve harmandalı oynayıp, halay çekerek kutladı. Kutlamaları, ilçede tatil yapan yabancı turistler de ilgiyle izledi.

HDP'nin 7 Haziran Genel Seçimleri'nde barajı aşarak yüzde 13,1 oy alması ve meclise 80 milletvekili göndermesi Marmaris Atatürk Meydanı'nda coşkuyla kutlandı. Saat 20.00 sıralarında çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan yaklaşık 400 kişi Atatürk Anıtı önünde toplandı. "Barajları aştık inan, denizlere ulaştık", "Bağlamadan başka bir şey çalmadık" dövizlerini taşıyan grup, boyunlarına astıkları Türk bayrağı ve parti flamaları ile Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. HDP'nin kutlama yaptığını gören bazı yabancı turistler ise partililerle birlikte halaya katıldı. Halay çekmesini öğrenen turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek video kamerayla görüntü aldı. Konfeti ve havai fişeklerin atıldığı kutlamalarda, çocuklar da anne babalarıyla halaya eşlik etti. İki saat boyunca halay çeken partililer son olarak Aydın yöresine ait harmandalı ile Muğla Zeybeği oynadı. Zeybek ve harmandalı oyunlarına çevredeki vatandaşlar da katıldı.

HDP Marmaris Eş Başkanı Emil Eker gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçim çalışması sonunda zaferimizi taçlandırmak için toplandık. Marmaris ilçesinde 3 bin 553, Muğla genelinde ise 27 bin civarında oy aldık. 2011 seçimlerinden sonra oy oranımızı yüzde 62 artırdık. Bundan sonra asıl asli görevlerimiz başlıyor. Bizlere verilen emanet oylara sahip çıkmak ve verdiğimiz vaatlerini yerine getirmek için canla başla mücadelemizi edeceğiz" dedi.

Grup kutlamaların ardından olaysız şekilde dağıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title