Haberler

Marmaris'te Gündüz Plajlar Akşam Sokaklar Rengarenk

Marmaris'te gündüz plajlar akşam sokaklar rengarenkAli GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde etkisini sürdüren Afrika sıcaklarından bunalan tatilciler gündüz plaj, otel havuzu ve su parklarını, akşam ise sokakları dolduruyor.

Marmaris'te gündüz plajlar akşam sokaklar rengarenk

Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde etkisini sürdüren Afrika sıcaklarından bunalan tatilciler gündüz plaj, otel havuzu ve su parklarını, akşam ise sokakları dolduruyor.

Ülkenin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, Afrika sıcaklarından bunalan turistler, serinlemek için Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan kilometrelerce uzunluğundaki mavi plajlarda soluğu aldı. Caddelere konumlandırılmış dijital termometreler gölgede 40 dereceyi gösterirken, yüksek nemle hissedilen güneş altındaki sıcaklık 45 dereceyi buldu. Deniz suyu sıcaklığının 26 derece olduğu Marmaris'te, turistler denize çektikleri şezlonglarda serinlemeye çalıştı. Heyecan arayan bazı tatilciler gün boyu su sporları yapıp, denizin tadını çıkardı. Birbirinden güzel Hollandalı ve Alman kadınlar şezlonglarda üstsüz uzanarak güneşlendi. Kimi turistler, sakin plajlarda şezlonglara uzanarak kitap okumayı tercih etti. Otel havuzları ve su parkları plajları aratmayan görüntülere sahne oldu. Genç ve çocuk turistler su parklarında kaydırak, dönme dolap ve havuzlarda eğlendi.

AKŞAM DA CADDELER DOLU

Gündüz plaj, su parkı ve otel havuzlarını dolduran turistler, akşam caddelere akın etti. Caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler saat 22.00'de 31 dereceyi gösterdi. Yüksek nem nedeniyle sahil şeridindeki Atatürk ve Kordon Caddesi'ndeki yürüyüş yolları serinlemeye çalışan turistlerle doldu. Yat Limanı'ndaki kafeteryalarda oturan turistler denizden gelen esintiyle serinlemeye çalıştı. Kimi aileler parklarda çocuklarıyla oyunlar oynadı.

GÜNDÜZ VE GECESİ AYRI GÜZEL

Ankara'dan ailesiyle ilk defa Marmaris'e tatile gelen Doktor Vedat Doğruyer, "20 yıl önce geldiğimde Marmaris farklı bir görünümdeydi. Yapılan altyapı ile mükemmel bir turistik şehir olmuş. Serinlemek için gündüz otel havuzunda yüzdük, akşam ise Yat Limanı'nda dolaştık. Her türlü aktiviteyi bulmak mümkün ve gezmeye doyamadım. Marmaris'in gündüz ve gecesi ayrı güzellikleri barındırıyor" dedi.

Beş yıldızlı bir otelde konaklayan gurbetçi Mehmet Doygum, "Sakinliği ve durgunluğu burada buldum. Denizi ve doğası çok güzel. Marmaris, yeşil ve mavisini kaybetmeden şehir görünümüne bürünmüş. Herkese tavsiye ederim" dedi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Cuma gününe kadar Afrika sıcakları etkisinde devam edecektir. Yüksek nem nedeniyle bunaltıcı sıcaklar gündüz 40-43, akşam ise 25-33 derece aralarında seyredecektir" dedi.

Muğla Valiliği ise elektronik posta ile gönderdiği 'Dikkat' başlıklı uyarısında saat 11.00-16.00 arası hamile, hasta ve oruçlu kişilerin gerekli olmayan durumlarda sokağa çıkmamasını istedi. Dışarıda olanlara ise mutlaka şapka takmaları, bol bol su tüketmeleri uyarısı yapıldı.

FOTOĞRAF

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Afrika Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title