Haberler

Marmaris'te Aranan Askerlere Ait Telefonlar ve Hücum Yelekleri Bulundu

Güncelleme:

Darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için görevlendirilen TİM'i arama çalışmaları sürüyor. Son olarak cep telefonları hücum yelekleri ormanlık alanda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ üyelerinin gerçekleştirdiği darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a saldıran özel timin firari üyelerinin yakalanması için Marmaris'teki operasyonlar ve denetimler devam ediyor.

CEP TELEFONU VE HÜCUM YELEKLERİ BULUNDU

Helikopterlerle dağlık bölgelerin farklı noktalarına indirilen komando taburunun aramaları sırasında, firari askerlere ait altı cep telefonu ile hücum yelekleri bulundu. Askerlerin olay gününden sonra sakal bırakıp görüntülerini değiştirmeye çalıştıkları ve turist görünümünde bölgeden kaçmayı planladıkları ihtimaline karşı da ilçe merkezindeki önlemler arttırıldı.

ORMANLIK ALANA GİZLENDİLER

Askerler, 15 Temmuz'da gerçekleştirmeye çalıştıkları darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiğini Marmaris'e, TSK'da özel eğitim almış timlerini göndermişti. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen SAT ve MAT timleri, başarısız operasyon sonrasında, iki şehit veren polisin büyük çabası sonrasında helikopterlerin alçalamaması üzerine kaçamayıp, ormanlık alanda gizlenmek zorunda kalmışlardı. Darbe girişiminin üzerinden dokuz gün geçmesine rağmen araştırmalar ara verilmeden sürdürüldü.

TELEFON İNCELEMEYE ALIDI

Saldırının düzenlendiği otele yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki İçmeler Bölgesi'nin dağlık alanlarında mühimmat bulunması üzerine bir komando taburu, bölgeye sevkedildi. Komandolar, helikopterle bölgenin farklı noktalarında indirildi. Askerlerin sürdürdüğü bu araştırmalar sırasında, mühimmatların bulunduğu alana yakın bir yerde darbeci askerlere ait altı cep telefonu ile hücum yelekleri bulundu. Telefonlar incelemeye alındı.

SAKALLI OLACAKLAR

Bu arada darbe günü yaşanan saldırıdan sonra firar eden askerlerin, sakal bırakıp görünümlerini değiştirmeye çalışacakları, ileri sürüldü. Görünümlerini değiştiren askerlerin, tanınmayacaklarını düşünüp tatilci gibi davranarak kaçma ihtimaline karşı tüm ekipler uyarıldı. Pazar günü yoğun bir şekilde günlük gelen tatilci alan Marmaris'te bugün özellikle polisler denetimlerini daha da arttırdı. İlce girişlerinde önemli bölümlerde arama noktaları oluşturuldu. İnsanların yoğun bulunduğu bölgelere hem asker hem de polis, sivil görevli gönderdi.

KIYI ŞERİDİ TUTULDU

Bu çalışmaların yanısıra iyi yüzme bilen askerlerin, gerek yüzerek gerekse de deniz araçlarıyla Yunanistan'ın Simi Adası'na geçme olasılıkları bulunduğu bu nedenle kıyı şeridinde askerin önlemlerini hiç bırakmadığı öğrenildi. Aksaz deniz Üssünden hareket eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı savaş gemileri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar kıyı açık denizde devriyelerini arttırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title