Haberler

Marmaris'te Darbeci Askerlerin Yunanistan'a Kaçmaması İçin Bozburun'da Yoğun Arama

Marmaris'te darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçmaması için Bozburun'da yoğun aramaMustafa SARIİPEK/ MARMARİS (Muğla),(DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek amacıyla Marmaris'e gelen ve çatışmada 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerlerin yakalanması için ormanlık ve dağlık arazide başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Marmaris'te darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçmaması için Bozburun'da yoğun arama

Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS ( Muğla ),(DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek amacıyla Marmaris'e gelen ve çatışmada 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerlerin yakalanması için ormanlık ve dağlık arazide başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Bozburun'dan Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na (Symi) geçişlerin 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşmesi nedeniyle, darbeci askerlerin aranmasına bu bölgede de ağırlık verildi.

Marmaris'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek için gelen, ancak ayrılması üzerine başarısız olan, buna rağmen çatışmaya girdikleri polislerden 2'sini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Saldırı sonrası ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve hava indirme gücü ekiplerinden oluştuğu belirtilen karma timin yakalanması amacıyla aramalar ilçe genelinde sürdürülüyor. Şu ana kadar saldırıya karışan 10 darbeci asker yakalanıp tutuklanırken; aramaları jandarma komando, özel hareket polisi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler birlikte yürütüyor.

Marmaris'in Armutalan Mahallesi arkasından başlayarak Yeşilbelde Mahallesine kadar olan ormanlık alan, Mezargediği, Beldibi Mahallesi Belbaşı Mevkii, Hisarönü Mahallesinin Değirmenyanı bölgesi, Hisarönü ile İçmeler Halalleri arasında kalan Asparan mevkileri darbeci askerlerin yakalanması için karış karış arandı. Stratejik alanlara kobralar yerleştirilerek, 24 saat boyunca gözlem yaptı. Yine başka kobralarla kırsal alanlardaki orman yollarında devriye gezildi.

Ayrıca bugün Bozburun'dan Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na geçişlerin 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşmesi nedeniyle darbeci askerlerin aranmasına bu bölgede ağırlık verildi.

YEŞİLBELDE STRATEJİK BÖLGE

Öte yandan Armutalan Mahallesi'nin hemen arkasında bulunan Yeşilbelde Mahallesi'nin de stratejik açıdan önem taşıdığı belirtildi. Yeşilbelde'nin ormanlık alanı geçilerek kuzeye doğru hareket edilmesi halinde Gökova Körfezine ulaşılmasının mümkün olduğu kaydedildi. Buradan da deniz yoluyla istenilen ülkeye kaçışın yapılabileceği ifade edildi. ya da Gökova'nın karşı sahili olan Ören veya Akyaka bölgelerinden karayoluyla Muğla merkezine hareket etmenin de mümkün olduğu ifade edildi.

ARAMALAR ZOR ŞARTLARDA GERÇEKLEŞİYOR

Aranan kesimlerin çok sık orman ve geçiş vermeyen çalılar topluluğu olması ve gündüz de gölgede 35- 40 derece arasındaki sıcaklık arama çalışmasına katılan güvenlik güçlerine zorluk yaşatıyor. Her ne kadar arama çalışmalarına bölge yaşayanları karışmasa da en ufak bir hareketlilik karşısında hemen jandarma ile 155 polis imdat hattı aranarak ihbar yapılıyor.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Marmaris Jandarma Komutanlığına bağlı timler, sabah erken saatlerde Marmaris merkezine 55 kilometre mesafedeki Bozburun Mahallesinin kırsal alanında arama yaptı. Aramalar Selimiye Mahallesi'ne kadar kaydırıldı. Özellikle İzmir Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan gönderilen kobra araçlar ile 250 kişilik komando timleri de Marmaris'in Yeşilbelde Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında konuşlandı. Bir kısım komando, çöp depolama alanından orman alanına giderken; diğerleri Yeşilbelde tarafından ormanlık alana girerek aramaya katıldı. Termal arama cihazları olan kobra araçları da bölgeyi kontrol ediyor.

POLİS TETİKTE

Kırsal alandaki arama çalışmalarının yoğunluğuna karşı ilçe içinde de polislerin sıkı kontrolleri devam etti. Polislere ait kobra araçları zaman zaman sirenler çalarak merkez içinde çeşitli alanlara geçişler yaparak aramalarını sürdürdü.

Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Bozburun Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title