Haberler

Marmaris'te Dalış Turizmi Çağrısı

Güncelleme:

Paradise Dalış Okulu eğitmenleri, kurdukları dernek aracılığıyla su altını zenginleştirerek yapay resif olarak denize eski bir gemi batıracak.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde dalış sezonunu açan Paradise Dalış Okulu eğitmenleri, kurdukları dernek aracılığıyla su altını zenginleştirerek yapay resif olarak denize eski bir gemi batıracak. Okulun kurucusu Behçet Kutlu, dalış deneyimini yaşamak isteyen herkesi Marmaris'e davet etti.

Marmaris'in birbirinden güzel 36 koyundan 25'ine dalış yapabilen Paradise Dalış Okulu eğitmenleri su altı güzelliklerini gösterdi. Dalış brövesi almanın mutluluğunu yaşayan dalış uzmanları, yerli ve yabancılar arasında dalış sevgisinin çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Önceki yıllara oranla bu yıl Nisan ayında havaların serin geçmesi nedeniyle sezonu geç açmak zorunda kaldıklarını belirten Paradise Dalış Okulu'nun sahibi ve dalış eğitmeni Behçet Kutlu "7 Nisan'da sezonu açtık. Geçen yılın altında olsak da Almanya'da katıldığımız bot şovda aldığımız geri bildirimlerle ilginin artacağını düşünüyoruz. Türkiye ve özellikle Marmaris'e her zaman ilgi var. Doğal güzelliğimiz dışında hiç olmayan yapay resifler için çalışmalarımız var" dedi.

MARMARİS DALIŞ DERNEĞİ KURULDU

27 yıl önce kurulan Paradise Dalış Okulu'nun sahibi Behçet Kutlu, çalışmalarının daha sağlıklı olabilmesi için Marmaris Dalış Derneği'ni kurduklarını da belirtti. Kutlu, "Amacımız Marmaris'te su altını canlandırıp zenginleştirmek. Kaya, kum ve deniz canlılarının birikimiyle oluşmuş su altı yüzey yapıları olarak bilinen resiflerin yapay haliyle, canlılığı artırmak istiyoruz. Eski bir gemiyi batırma çalışmalarımız var. Geminin temizlenmesi, batırılacak yerin fizibilite çalışması kolay işler değil, ama çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. Türkiye'ye İngilizlerin sıklıkla dalışa geldiğini hatırlatan Kutlu, Alman, Hollandalı, İskandinav ve Rusların da onları takip ettiğini dile getirdi. Kutlu, yaz tatili döneminde Türklerden de aynı ilgiyi beklediklerini ifade etti.

DENİZALTI BİR HARİKA

Bar işletmek için gittiği Tayland'da önemli aktörlerin rol aldığı 'Karasakal' (Blackbeard) adlı filmde korsan rolü oynayan, Paradise Dalış Eğitim Merkezi'nde rehber balık adam olarak çalışan 37 yaşındaki Yıldırım Arıcan, "Dünyada çok yerde dalış yaptım. Taylan'da dalış eğitmenliğim de var. Fakat Marmaris'i hiçbir yere değişmem. Ülkemiz ve özellikle Marmaris çok güzel. Herkesi Marmaris'in su altı güzelliğini görmeye davet ediyorum" dedi. Behçet Kutlu da denizaltının bir harika olduğunu söyleyerek herkesin su altındaki güzellikleri görmesi gerektiğini söyledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title