Haberler

Marmaris'te 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret'ten Yargılanan Müdüre Stk'lardan Destek

Marmaris PTT Şubesi Müdür Yardımcısı ve Marmaris Birleşik Haziran Harekatı Platformu Sözcüsü Ufuk Beytekin hakkında Ankara saldırıları sonrası düzenlenen eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Marmaris PTT Şubesi Müdür Yardımcısı ve Marmaris Birleşik Haziran Harekatı Platformu Sözcüsü Ufuk Beytekin hakkında Ankara saldırıları sonrası düzenlenen eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Ülke genelinden çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) Marmaris'e gelerek Baştekin'e destek verdi.

Marmaris PTT Şubesi Müdür Yardımcısı ve Marmaris Birleşik Haziran Harekatı Platformu Sözcüsü Ufuk Beytekin hakkında geçen yıl Ekim ayındaki Ankara saldırılarını protesto eyleminde yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı'na Hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Ayrıca görevlendirme yazısıyla Marmaris'ten farklı bir kente atandı. Baytekin'e açılan davanın ilk duruşması, bugün 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Beytekin'e destek için Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Birleşik Haziran Harekatı Platformu, Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği ile KESK ve Haber-Sen üyeleri de destek için adliyeye geldi. Dava, polisin görüntüleyerek kayıt altına aldığı eylem CD'lerinin incelenmesi için 6 Eylül'e ertelendi.

STK'LARDAN DESTEK EYLEMİ

Dava sonrası adliye basın açıklaması yapıldı. Beytekin'e destek için gelen yaklaşık 100 kişilik grup, 'Baskılar-soruşturmalar, sürgünler bizi yıldıramaz' ve 'Baskılara boyun eğmeyeceğiz' yazılı pankartlar açtı. "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganını attı.

Grup adına ilk olarak Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, konuştu. Yüksel, "Bizler, saldırıları kınamak ve akan kanın durması için bir dizi eylemler gerçekleştirdik. Bu eylemlerde kimseye hakaret edilmemiş sadece ülkemizde barış iklimi oluşmasını istemişizdir. Ülkenin çözüm bekleyen sorunları varken 'Cumhurbaşkanına hakaret' davaları ile ülkenin enerjisinin ve zamanının boşa harcanmasından vazgeçilmelidir" dedi.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, "Kimseye hakaret etmeden demokratik hakkını kullanan üyemize baskı ve sürgün uygulanmaktadır. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu sürgün ve baskılara dur demek için 28 Mayıs tarihinde İzmir'de toplanacağız" dedi.

Yargılanan Ufuk Beytekin, "Anayasa giriş maddesine göre hareket ettim. Giriş maddesine göre barışı savundum. Huzurlu bir hayat istedim ve savaşı desteklemedim. Bu düzen ve kaosa karşı eleştirilerimizi hakaret etmeden dile getirdim. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Adliye önünde açıklamalar sonrası grup, sessizce dağıldı.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Toprak Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title