Haberler

Marmaris'te CHP'lilerden Oda Başkanı İçin Suç Duyurusu

Marmaris'te CHP'lilerden oda başkanı için suç duyurusu CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, Muğla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Odası İlçe Başkanı Şükrü Ayyıldız hakkında, bir süre önce iki kişinin saldırısına uğrayan AK Partili meclis üyesini ziyareti sonrası sarf ettiği "Bir tane CHP'lilerden var mı burada?

Marmaris'te CHP'lilerden oda başkanı için suç duyurusu

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, Muğla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Odası İlçe Başkanı Şükrü Ayyıldız hakkında, bir süre önce iki kişinin saldırısına uğrayan AK Partili meclis üyesini ziyareti sonrası sarf ettiği "Bir tane CHP'lilerden var mı burada? Bir tane şerefsizlerden var mı?" sözleri için suç duyurusunda bulundu. Marmaris Belediyesi'nin AK Parti'li meclis üyesi 34 yaşındaki Hasan Şencan, geçen çarşamba günü iki kişinin bıçaklı, tekmeli ve yumruklu saldırısına uğradı. Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırılan Şencan'ı; sivil toplum kuruluşu, dernek ve oda temsilcileri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette gelenlerden Muğla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Odası İlçe Başkanı Şükrü Ayyıldız, hastane çıkışı kalabalığa dönerek "Bir tane CHP'lilerden var mı burada? Bir tane şerefsizlerden var mı" diyerek yüksek sesle bağırdı. Ayyıldız'ı, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan engelleyerek susturdu. Ayyıldız'ın sarf ettiği sözler, CHP'lilerin tepkisini çekti. Harekete geçen CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, ilk olarak; kayıtlı 15 bin üyesine telefonla "Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız'ı partililerimize ettiği hakaretten (şerefsizler) dolayı kınıyoruz" yazılı mesaj geçti. Bugün de saat 14.00 sıralarında adliyeye giderek 500 partilinin imzasının bulunduğu dilekçeyi Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti. Esnaf olan bazı partililerin de bireysel olarak suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

'BU KİŞİ ÖNCE AYNAYA BİR BAKMALIDIR'

Suç duyurusunun ardından aralarında CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Halil Gökovalı, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Marmaris CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay'ın da bulunduğu 100 partili, adliye önünde açıklama yaptı. Açıklama yapan İl Başkanı Mürsel Alban, "Saldırıya uğrayan AKP'li meclis üyesine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmaya hazırlanırken, Muğla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Odası İlçe Başkanı Şükrü Ayyıldız'ın hastane önünde hakaretini öğrenince ziyareti iptal ettik. Şeref, onurlu bir şeydir. Herkese nasip olmaz. Bu kişi önce aynaya bir bakmalıdır. Oda başkanının partililerimize sarf ettiği hakareti şiddetle kınıyoruz. Yasal haklarımızı kullanarak suç duyurusunda bulunduk" dedi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay, "Geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinde de partililerimiz için aynı kelimeyi konuşmuştur. Bizler seçim ortamı gerilmesin diyerek sessiz kalarak uyarmıştık. Görüyoruz yine aynı seçim atmosferinde Marmaris siyasetini germek için oda başkanı önderlik yapıyor. Oda başkanının, kamuoyunun karşısına çıkarak tüm CHP'lilerden özür dilemesini bekliyoruz. Özür dilemediği takdirde bağlı olduğu kurumlara da şikayetimiz olacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Belediyesi Şükrü Ayyıldız Ak Parti Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title