Haberler

Marmaris'te Bayram Devam Ediyor

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, bayram tatilinde yerli turist akınına uğradı, ilçede yoğunluk bayram tatilini uzatanlar nedeniyle devam ediyor GETOB Başkanı Bülbüloğlu: "Hafta sonuna kadar azalarak da olsa yoğunluk devam edecek"

Marmaris'teki bayram tatili yoğunluğu, yerli turistin tatil süresini uzatması nedeniyle devam ediyor.

Genelde yabancı turistlere yönelik çalışan Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, bayram tatilindeki "Türk akını" nedeniyle tarihinin en yoğun ve kalabalık günlerini yaşadı. İlçede bayram tatili bitmiş olmasına rağmen azalsa da yoğunluk devam ediyor.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'te yüzde 8 olan yerli turist oranının bayram tatilinde yüzde 20'yi bulduğunu söyledi.

Marmaris'te şu anda herkesin yüzünün güldüğünü ifade eden Bülbüloğlu, "Sadece otelcinin yüzünün gülmesi önemli değil. Esnafın da taksicinin de burada çalışan ve yaşayanların da yüzü gülüyor. Biz bunun böyle olacağını bayramdan evvel söylemiştik. Yoğunluğun olacağını bildiğimiz için herkes  hazırlığını ona göre yapmıştı. Hafta sonuna kadar azalarak da olsa yoğunluk devam edecek" dedi.

Marmaris'in yurt içinde reklamını daha iyi yapabilirlerse, bütün sezonu bayram yoğunluğunda geçireceklerine inandığını dile getiren Bülbüloğlu, otelciler kadar işletmelerin de iyi hazırlanması gerektiğini kaydetti.

"Yerli turistte bir kaç yıl içinde Bodrum'dan daha iyi oluruz"

Marmaris'in iç turizmde vizyona ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bülbüloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Misafirin talep ettiği eğlenceyi, konaklama ile yeme ve içme sektöründeki son trendleri sunabilirsek, gelen bir daha gelir. Bunu duyan ünlüler de Marmaris'i tercih eder. Bodrum'un cazibesi ünlülerden kaynaklanıyor. Yurt içindeki yurt dışındaki sanatçılar, sporcular, iş adamları ünlü insanlar Bodrum'u tercih ediyor. Marmaris'te bunu biraz kaçırdık. Ancak geç değil. Şimdiden çalışmaya başlarsak bir kaç yıl sonra Bodrum'dan daha güzel yaparız bu işi."

Marmaris'i yerli turistler bakımından da cazibe merkezi haline getirmeleri gerektiğini anlatan Bülbüloğlu, iç pazardan gelen turistlerin daha fazla para harcadığına değindi. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Güney Ege Marmaris Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title