Haberler

Marmaris'te "Barışa Bir Ses de Sen Ver" Eylemi

Marmaris'te "Barışa bir ses de sen ver" eylemi Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle HDP öncülüğünde oluşan "Marmaris Barış Bloku", "Çocuklarımız öldürülüyor, Sessiz kalma barışa bir ses de sen ver" sloganıyla eylem yaptı.

Marmaris'te "Barışa bir ses de sen ver" eylemi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle HDP öncülüğünde oluşan "Marmaris Barış Bloku", "Çocuklarımız öldürülüyor, Sessiz kalma barışa bir ses de sen ver" sloganıyla eylem yaptı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Başkanı Kasım Çağlı, " Barış seçimden önemlidir. Sonuna kadar savaş diyen Saray'a karşı sonuna kadar barış diyoruz" dedi.

Bugün saat 19.00'da, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Birleşik Haziran Platformu, Eğitim-Sen ve HDP üyelerinin oluşturduğu "Marmaris Barış Bloku", 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle "Çocuklarımız öldürülüyor, Sessiz kalma barışa bir ses de sen ver" sloganıyla eylem düzenledi. "Ölen kimden diyen sormadığımızda" ve "Barış hemen şimdi" yazılı pankart açıp ellerinde İngilizce Türkçe "Barış" yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup Atatürk Caddesi'nden Kordon Caddesi'ne kadar 1 kilometre "İnadına barış" sloganlarıyla yürüdü. Atatürk Anıtı önüne gelen grup burada bir süre alkış tuttu. Grup adına konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı, " Her gün yaşanan ölümler hepimizde derin kaygılar yaratmaktadır. Saray ve AKP kurmaylarının dar ve pragmatik politik çıkar hesaplarıyla yürüttükleri bugünkü politikalar, ülkemizin geleceğini ipotek altına alacak karanlık bir senaryoyu yeniden sahneye koyuyor. Savaşın, şiddetini ırkçılığın, ayrımcılığın, eşitsizliklerin ve adaletsizliklerin dünyasına karşı inadına barış diyoruz. Çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden insanlar öldürülüyor. Çocuklar, siviller hedef alınıyor. Yine doğa tahrip ediliyor. İHD verilerine göre 37 günde 47 sivil öldürüldü ve 130 yurttaşımız yaralandı. Coğrafyamızda adım adım kör nefret tohumları ekiliyor. Bu coğrafyada kanayan yara herkesin el birliği vermesiyle son bulur. Hiçbir siyasi rant, bir çocuğun canından, bir annenin gözyaşından daha kıymetli değildir. O nedenle savaşa hayır, barış hemen şimdi diyoruz" dedi.

Açıklama sonrası grup, üzerinde barış yazılı ameliyat maskeleri takarak oturma eylemi yaptı. 30 dakika süren oturma eyleminde Grup yorum ve Kızılırmak'tan türküler çalındı. Sivil ve resmi polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde bitti.

Görünt Dökümü

-Yürüyüşten görüntü

-Atatürk Anıtı önünde toplanan gruptan görüntü

-Grup adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı'nın konuşmasından görüntü

-Yüzlerine ameliyat maskesi takıp oturma eylemi yapan gruptan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title