Haberler

Marmaris'te 44 Mülteci Yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yasadışı yollardan sürat tekneleriyle Yunan Adasına geçmeye çalışan 44 mülteci ile bir tekne kaptanı Sahil Güvenlik ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı, diğer tekne kaptanı ise kaçmayı başardı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasadışı yollardan sürat tekneleriyle Yunan Adasına geçmeye çalışan 44 mülteci ile bir tekne kaptanı Sahil Güvenlik ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı, diğer tekne kaptanı ise kaçmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Amirliği ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı rutin denetimler sırasında İçmeler mahallesi kıyısında 7 metrelik bir sürat teknesine kalabalık bir mültecinin bindirildiğini fark edip operasyon düzenledi. Polisi gören tekne kaptanı son 1-2 mülteciyi de alarak denizden kaçmaya başladı. Yaklaşık 500 metre kadar açılan tekneyi Sahil güvenlik botu körfez içinde sıkıştırdı. Kaçamayacağını anlayan kaptan tekneyi karaya doğru çıkartıp polisler gelmeden tekneyi terk ederek karadan kaçmayı başardı. 200 beygir gücünde motoru bulunan teknede, Suriyeli oldukları tahmin edilen 6'sı çocuk, 9'u kadın, 5'ide erkek olmak üzere 20 sığınmacı yakalandı.Polis,Gürcü uyruklu olduğu tahmin edilen organizatörü yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.

Diğer bir operasyon ise İlçeye 30 kilometre mesafedeki Hisarönü - Bencik koyunda gerçekleştirildi. Yasa dışı yollarla Yunan adalarına mülteci geçirileceği bilgisini alan Sahil Güvenlik ekipleri Bencik koyuna operasyon düzenledi. Koyda durdurulan teknede yapılan aramada, teknenin Türk kaptanı ile 7'si Kuzey Iraklı, 17 'si ise Suriyeli olmak üzere toplam 24 sığınmacı yakalandı. Göçmen kaçakçısı Türk kaptan gözaltına alınırken 44 mülteci Marmaris'e getirildi. Doktor kontrolünden geçirilen sığınmacılar Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar şubeye teslim edildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris İçmeler Bencik Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title