Haberler

Marmaris'te 12 Eylül Protestosu

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi Marmaris örgütü tarafından 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 34. yılı basın açıklamasıyla protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi Marmaris örgütü tarafından bugün akşam saat: 21.00'de 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 34. yılı basın açıklamasıyla protesto edildi. Marmaris Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği, Eğitim-Sen ve Yeşiller Partisi üyesi yaklaşık 100 kişi Atatürk Anıtı önünde toplanarak ellerinde " 12 Eylül unutmadık, affetmedik", "Darbe yasaları kaldırılmalı", "Birlikte yaşam birlikte çözüm", "Irkçı katiller hesap versin, hepimiz Mahir hepimiz Kürdüz" yazılı dövizlerle "Kahrolsun darbeciler" sloganları attı. Mum yakılarak karanfiller atılan protesto da Ahmet Kaya, Grup Yorum ve Kızılırmak gruplarının şarkıları çalındı. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 1980 darbesinde yaptığı konuşma dinletildi. Marmaris Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Bülent Özel grup adına yazılı basın açıklamasını yaptı. Aradan geçen 34 yıl içinde zihniyetlerin değişmediğini vurgulayan Özel, "12 Eylül bir iki generalin yargılanmasıyla kapanmaz. O dönemin zihniyetine sahip tüm kamu kurum kuruluş yöneticileri yargılanıp mahkum edilmelidir. Tam bir yargılama olduğu zaman faşist darbe ile hesaplaşmış olacağız. 2014 yılının ilk 8 ayında 1270 işçinin ölmüş olması kader değildir. Soma da 301 işçiden sonra İstanbul Torun Center'ın Mecidiyeköy'deki inşaatında yaşamını yitiren 10 işçi kardeşimiz de kazaya değil cinayete kurban gitmiştir. Diğer yandan Antalya'nın Kaş İlçesi'nde "pis Kürtler" diyerek 20 yaşındaki Mahir Çetin'i döve döve öldüren ırkçı güruh kötü bir rastlantı olarak düşünülemez. İki gün önce Ankara Mamak'ta Kürt olduğu için aynı zihniyet kardeşimizi başından vurmuştur. Görülüyor ki bu tür olaylar halen devam etmektedir. Bu ırkçı saldırılar 12 Eylül zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir. Yasalar değişmediği ve bireysel özgürlüklerin verilmediği sürece zihniyet devam edecektir. 12 Eylül de yaşanılan olayları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Sivil polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde yürüyüşe çıkan vatandaş ve çok sayıda yabancı turistler yapılan eylemi cep telefon kameralarıyla çekti. Atılan sloganlar sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title