Haberler

Marmaris - Süslü Kadınlar, Sürdürülebilir Ulaşım İçin Pedal Çevirdi

Süslü Kadınlar, sürdürülebilir ulaşım için pedal çevirdi MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' adı altında pedallar, sürdürülebilir ulaşım için çevrildi.

Süslü Kadınlar, sürdürülebilir ulaşım için pedal çevirdi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' adı altında pedallar, sürdürülebilir ulaşım için çevrildi.

Marmaris Bisiklet Derneği'nin öncülüğünde hayata geçirilen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' kapsamında Atatürk Meydanı'nda toplanan, süslenmiş ve birbirinden renkli kıyafetleri giymiş yaklaşık 10 kadın, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve egzozsuz gazı olmayan bir hava sahasına dikkat çekmek amacıyla sık sık "Özgürlüğü seçelim, bisiklete binelim" sloganı atarak, Uzunyalı Sahili'nde tur attı.

Marmaris Bisiklet Derneği temsilcilerinden İnci Arıcı Orman, İzmir, Ankara, Antalya, Adana gibi pek çok ilde geçen 20 Eylül'de yapılan etkinliği kendilerinin olumsuz hava şartları nedeniyle bugüne ertelediklerini hatırlatıp, "Bir bisiklet tutkunuyum. Kadınlar olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Bütün kentlerin bisiklet kullanımı için iyi birer altyapıya sahip olmalarını istiyoruz. Sürdürülebilir ulaşım istiyoruz. Bisikletin yaygınlaştırılması için buradayız. Kadınlar olarak burada buluştuk. Herkes çok renkli umarız gelecek de bu şekilde renkli olur" dedi.

Tura katılan diğer kadınlardan Nil Koray Yılmaz da, mesajlarına daha çok dikkat çekmek için süslendiklerini belirterek, "Tura katılmak için Köyceğiz'den geldim. Temiz hava için motorlu araçları kullanmamalı, okula, işe eve bisikletlerimizle gitmeliyiz. Böylelikle hem trafik, hem çevre hem de sağlık açısından bir çok faydanın oluşmasına katkı sağlamış oluruz" diye konuştu.

Turu, ilçede bulunan vatandaşların yanısıra turistler de ilgiyle izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title