Haberler

Marmaris Polisinden 'Huzur ve Güven' Denetimi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya koordinasyonunda, her hafta tekrarlanacağı belirtilen ve ilki gerçekleştirilen Huzur ve güven adı altında genel asayiş denetimi yapıldı. Polis köpeklerinin de katıldığı üç saatlik uygulamada yaklaşık 2 bin kişi ve 1500 aracın sorgusu yapıldı.

Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve Yardımcısı Akif Olgun koordinesinde, Ramazan Bayramı sonuna kadar haftanın iki günü yapılacak olağan genel asayiş denetimlerinin ilki gerçekleştirildi. Terörle mücadele, asayiş, trafik ve güvenlik büro yanı sıra polis köpeklerinin katılımıyla gerçekleştirilen denetimler saat 23.00 sıralarında başladı. İlçenin giriş-çıkışları kesildi. Türkiye'de 300 metre uzunluğu, 112 sıralı disko ve gece kulüpleriyle tek olma özelliğine sahip olan Barlar Sokağı'nın giriş çıkışlarında kimlik sorgulaması yapıldı. İlçe'nin giriş ve çıkışı olan Muğla ile Datça Karayolu kapatılarak tüm araçların sorguları yapıldı. Yat Limanı ve oteller bölgesi olarak bilinen Uzunyalı Mevkii'ndeki işletmelerde ruhsat denetimi yapıldı.

3 SAATTE 2 BİN KİŞİ VE 1500 ARAÇ SORGULANDI

Üç saat süren huzur operasyonlarında yaklaşık 2 bin kişinin GBT (Genel Bilgi Taraması) ve 1500 aracın sorgusu yapıldı. Mahkeme tarafından hakkında yakalama ve zorla getirme kararı bulunan 35 kişi gözaltına alındı. Ruhsatsız bir işyerinde kumar oynadığı tespit edilen 8 kişi yakalandı. Kumar masasında bulunan para pulları, 9 bin lira ve 450 dolar el konuldu. Üç kişiden ruhsatsız silah alınarak 6 bin 136 sayılı Silah Kanunu'na muhalefetten işlem yapıldı. Açma ve kapama saatlerine uymayan 17 işyerine tutanak tutuldu.

HAFTANIN İKİ GÜNÜ DEVAM EDECEK

Denetimlere bizzat katılarak sicil taraması yapan Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe genelinde her gün yaptığımız periyodik uygulamalarımızı arama kararları ile genişlettik. Haftanın farkı iki gününde ilçenin tümünü kapsayan huzur ve güven adı altında genel asayiş uygulamalarımızı gerçekleştireceğiz. Ramazan Bayramı'na kadar sicil tarama, araç sorgusu ve iş yeri denetimleri artarak devam edecektir dedi.

Ankara'dan ailesiyle tatile gelen 33 yaşındaki bir tekstil firması müdürü Mahmut Yıldırım, Polisin yaptığı denetimler sevindirdi. Gönül rahatlığı ile tatilimi yapmak huzur verici. Huzur ve güvenimizi sağlayan polislere teşekkür ederim diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Ertan Sarıkaya Marmaris Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title