Haberler

Marmaris Orman Yollarında Moloz Kirliliği

Marmaris orman yollarında moloz kirliliği MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Armutalan Mahallesi'ndeki orman yolları, moloz çöplüğüne döndü.

Marmaris orman yollarında moloz kirliliği

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Armutalan Mahallesi'ndeki orman yolları, moloz çöplüğüne döndü. Çevreyi kirleten bu kişilerin 50 lira vermemek ve fark edilmemek için ormanlık alanları tercih ettiğini söyledi. Ormanlık alanların korunması amacıyla MOBESE sistemi kurulması önerildi.

Armutalan Mahallesi'ndeki orman yollarına dökülmüş onlarca moloz ve çöp, tepki çekti. Çevreciler ile orman ekiplerinin aralıklarla yaptığı temizlik çalışmalarına rağmen her geçen zaman molozlara yenisi ekleniyor. Marmaris Belediyesi Katı Atık Alanı'nda imha edilebilecekken, 50 lira ödememek için ormanlık alanların kirletilmesi ayrıca üzüntü yarattı. Moloz dökümü sırasında yakalanılması halinde bu kişileri para cezasının beklediği ifade edildi. Ancak gözünü karartan bu kişilerin yakalanmamak için gece karanlığını tercih ettiği belirtildi. Sorunun çözümü için bölgeye MOBESE kamerası sisteminin kurulması önerildi.

TAKİBİ ZOR AÇIKLAMASI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, orman yollarına dökülen moloz ve çöplerin gece gerçekleştiğini ve bunun takibinin çok zor olduğunu belirtti. Moloz dökümü sırasında yakalanılması halinde o kişi hakkında zabıt tutularak konunun mahkemeye taşındığını belirten yetkililer, "Hakim çöp dökülen alanın kıymet taktirini bilirkişi raporuyla belirledikten sonra ormanın yeri ve kıymetine göre verilecek para cezasını da belirliyor. Bunun alt veya üst sınırı yok. O anki bilirkişi raporunda alanın genç orman olması, yakınında derenin bulunması gibi etkenler cezanın artmasına neden oluyor. Ceza miktarı dökülen alanın kıymetine göre değişiyor" dedi.

50 LİRA VERMEMEK İÇİN

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "Orman içlerine biz bakmıyoruz. O yolları genelde traktörle moloz götürenler kirletiyor. Yoksa çöplük alanına dökümlerde bir kamyondan 50 lira para alınıyor. Belediyeye yapılan müracaatlarda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hatta bazıları belediyenin araç parkına biriktiriyor biz oradan alıyoruz. Traktör şoförü taşıma bedeli olarak düşük rakam istiyor. Molozlar, hem 50 lira döküm bedelinden kurtulmak ve hem de daha az mazot yakmak için orman yoluna döküyor. Aslında ormanın bu tür yollara MOBESE kamerası koyması gerekir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Belediyesi Armutalan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title