Haberler

Marmaris Minibüste Yaşayan Hasta Adama Devlet Yardımı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, arızalı bir minibüsün içinde yaşayan akciğer kanseri 51 yaşındaki Osman Babat'a Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu sahip çıktı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, arızalı bir minibüsün içinde yaşayan akciğer kanseri 51 yaşındaki Osman Babat'a Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu sahip çıktı. Hastanede sağlık kontrolleri yapılan Babat, devlet himayesi altında hayatını sürdürecek. Marmaris İlçesi'nde emlakçılık yaparak geçimini sağlayan Osman Babat (51), sağlık sorunları yaşayınca tedavisi için tüm birikimlerini harcadı. İşsiz ve parasız kalan Babat, kanser hastalığı nedeniyle çalışamaz duruma geldi. Bir arkadaşının arızalı olduğu için park halinde bulunan minibüsünde barınan Babat, çevre sakinlerinin kapısına bıraktığı yiyeceklerle hayatına devam ediyor.

Osman Babat'ı fark eden, Gökbayrak Dergisi Marmaris Temsilcisi Ahmet Yılmaz kimsesiz adamın durumu hakkında Muğla Aile Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu'ya bilgi verdi. Gazeteci Yılmaz, "Minibüste yaşayan kimsesiz vatandaşı görünce yardım etmek istedim. Tedavi belgelerini inceledim ve akciğer kanseri olduğunu ayrıca beyninde tümör olduğunu öğrendim. Telefonla Muğla Aile Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu'yu arayarak hasta hakkında bilgi verdim. Akkuzu, Marmaris Devlet Hastanesi'nden sağlık ekibi gönderdi. Sağlık ekipleri, Babat'ı yaşadığı minibüsten alarak ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne getirdi. Temizliği ve bakımı yapılan hastanın tomografisi çekilerek tahlilleri yapıldı" diye konuştu.

Herhangibir sağlık güvencesi bulunmayan Osman Babat'ın başka bir hastaneye sevk edileceği ve tedavisine devletin himayesi altında devam edileceği öğrenildi. Kemeraltı Mahallesi kapalı pazaryeri yakınlarındaki minibüsün ise sahibine ulaşılarak çekildiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title