Haberler

Marmaris - Hayalet Ağlar Öldürüyor

Hayalet ağlar öldürüyor MUĞLA'da Kaş, Kalkan ve Gökova Körfezi'nde dalış ve cankurtaran eğitmenliği yapan sualtı fotoğrafçısı M. Erhan Öztürk, kazayla yada bilerek deniz dibine bırakılan av araçlarını 'hayalet ağ' olarak nitelendirerek bu ağların yılda 1 milyon deniz kuşu ile 100 bin deniz memelisinin ölümüne neden olduğunu söyledi.

Hayalet ağlar öldürüyor

MUĞLA'da Kaş, Kalkan ve Gökova Körfezi'nde dalış ve cankurtaran eğitmenliği yapan sualtı fotoğrafçısı M. Erhan Öztürk, kazayla yada bilerek deniz dibine bırakılan av araçlarını 'hayalet ağ' olarak nitelendirerek bu ağların yılda 1 milyon deniz kuşu ile 100 bin deniz memelisinin ölümüne neden olduğunu söyledi.

Geçen yıl yaptığı dalışlarda hayalet ağların fotoğraflarını çeken Başkent Dalış ve İlkyardım Merkezi sahibi, dalış eğitmeni M. Erhan Öztürk, deniz dibindeki av araçlarının temizlenmesi gerektiğini belirtti. Bu ağlara rastlayanların acilen durumu yetkililere bildirmesini isteyen Öztürk, "Bu ağlardan arınmak için özel ekipler kurulmalı. Birkaç gün önce hayalet ağa takılarak balıklar tarafından bir bölümü yenmiş Caretta Caretta gördük. Görüntü çok çirkin ve üzücüydü. Eko sisteme aşırı derecede zarar veren bu ağlar su altında kaldığı müddetçe pasif avlanma devam ediyor. Bu nedenle birçok canlı su altında yok oluyor" dedi.

YILDA 1 MİLYON DENİZ KUŞU ÖLÜYOR

Deniz dibine atılmış ağların deniz kuşları ve deniz memelilerinin can düşmanı olduğunu belirten Öztürk şöyle konuştu:

"Bilimsel kaynaklara göre bu ağlar yüzünden 1 yılda 1 milyon deniz kuşu ile 100 binin üzerinde deniz memelisi yok oluyor. Çoğunlukla sentetik olan bu ağ malzemeleri su altında uzun süre zarar vermeye devam ediyor. Ekonomik olarak da çok büyük kayıp söz konusu. Bu ağlara takılan balıkçılar, dalgıç kulüplerine yada ilgili kamu kuruluşlarına bilgi vermeli. Böylece hem denizlerimiz zarar görmez hem de balıkçılar ekonomik zarara uğramaz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Gökova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title