Haberler

Marmaris'e Bayram Bereketi

Marmaris, Ula ve Datça’da bulunan konaklama tesislerindeki doluluk oranları geçen seneyi aratmayacak seviyeye ulaştı.

Marmaris, Ula ve Datça'da bulunan konaklama tesislerindeki doluluk oranları geçen seneyi aratmayacak seviyeye ulaştı. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, birkaç hafta öncesinde yaşanan doluluk probleminin atlatılmaya başlandığını, Mayıs-Temmuz aralığındaki açığın Ağustos ve Eylül aylarında kapanacağını söyledi.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN DOLULUK İYİ

Bülbüloğlu, "Dış turizmde ekonomik koşullar, Ortadoğu'da yaşanan çatışma ortamı, Rusya-Ukrayna gerginliği, bölgenin bir ateş çemberine dönmesi, Yunanistan ve Mısır'ın şu ara çok iyi satması, Dünya Kupası bölgeye gelişleri etkilerken, iç turizmde ÖSYM tarafından yapılan LGS ve LYS sınavları, İlköğretimden Liselere geçiş (TOEG) tercihleri, Ramazan ayının başlaması, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi turizmi etkileyecek birçok olumsuz etkene rağmen, özellikle nitelikli tesislerde ve sahil bandındaki tesislerde şu an yer bulmak zorlaşmaya başladı. İç kesimde bulunan tesislerde ise, doluluğun hizmet kalitesi ve misafir memnuniyeti ve fiyatla doğru orantılı olduğunun altını çizmekte yarar var. Dolayısıyla doluluğu sağlanması sahil bandına göre biraz daha geç olmakta" dedi.

BAYRAMDA TESİSLER DOLU

Ramazan Bayramı sürecinde tesislerin neredeyse tamamının dolu olduğuna dikkat çeken GETOB Başkanı Bülbüloğlu, "Marmaris bölgesindeki konaklama tesislerinde Bayramda yer bulmak neredeyse mümkün değil. İşletmeler bayramla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Misafirlerine güzel bir tatil yaptırmak için tüm tedbirlerini almış durumdalar" dedi. Başkan Bülbüloğlu, "Elbette bölgemize fazla turist gelmesini isteriz ama asıl hedefimiz sayısal anlamda çok turisti ağırlamak değil, harcama kapasitesi yüksek, daha zengin turistleri ağırlamaktır, bu da yavaş yavaş sağlanmaya başlandı" şeklinde konuştu.

"2,5 TL'YE DÖNER EKMEK İLE TURİZM OLMAZ"

"Önemli olan gelen misafirlerin konaklama tesislerinde aldığı hizmet kalitesini, otelden dışarı adımını attığı anda, tüm işyerlerinde ve çarşıdaki tüm esnafta da bulabilmesidir" diyen GETOB Başkanı, "Hanutçuluğun kesinlikle bitmesi lazım. 2,5 liraya döner ekmek, 3 liraya t-shirt, 15-20 liraya yemek dahil günlük deniz turu olmaz. Olursa da kaliteden bahsetmek mümkün değildir. Elbirliği içerisinde hizmet ve ürün kalitemizi yükseltirsek hem kazanç artar hem de; tüm iş kolları için doluluk problemi yaşamayız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Ege Marmaris Datça Ula Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Yörük Ali:

GETOB Başkanı '''' 2,5 liraya döner ekmek, 3 liraya t-shirt, 15-20 liraya yemek dahil günlük deniz turu olmaz '''' demiş doğrudur . Ama herşey dahil olan sınırsız içki de dahil tatil köyleri. lüks otellere değinmemiş. bu otellerde otelcilik turizm meslek lisesi öğrencilerii bedava yada asgari ücretle çalıştırılırken kaliteli hizmetten söz edebilir misin otellerin. sokaklarda 3 liraya döner satanlara değinmeden önce bunları da gör ukalalık yapmadan bilmişlik taslamadan önce

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title