Haberler

Marmaris - Dilek Doğan İçin Marmaris'te Anma Töreni Düzenlendi

Dilek Doğan için Marmaris'te anma töreni düzenlendi Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğünde Birleşik Haziran Hareketi ve Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, terör operasyonu sırasında evinde polis kurşunu ile vurularak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan için anma eylemi düzenledi.

Dilek Doğan için Marmaris'te anma töreni düzenlendi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğünde Birleşik Haziran Hareketi ve Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, terör operasyonu sırasında evinde polis kurşunu ile vurularak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan için anma eylemi düzenledi.

İstanbul Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde 18 Ekim günü yapılan terör operasyonu sırasında polis kurşunu ile yaralanan Dilek Doğan'ın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Doğan için Marmaris'te anma ve protesto eylemi düzenlendi. Saat 19.00'da Pir Sultan Abdal öncülüğünde Marmaris Belediyesi Gençlik Meydanı'nda HDP ve Birleşik Haziran Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi grup bir araya geldi. Eylemde, 'Kan dökenlere dur demek için oradaydık barışı da katlettiler' yazılı pankart yere açılarak mumlar yakıldı. Saygı duruşu sonrası Grup Yorum'un 'Seher Yeli' şarkısı eşliğinde, 'Faşizme omuz omuza mücadele', 'Devren dönecek AKP bunun hesabını verecek' sloganları atıldı. Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Başkanı Kasım Çağlı, "Ne yazık ki Dilek Doğan kardeşimiz mücadele ettiği yaşamını kaybetti. Dilek Doğan, 'Evimize ayakkabılarınızla giremezsiniz, galoş giyin' dediği için göğsüne isabet eden polis kurşunuyla öldürüldü. Polisin ve yandaş medyanın ısrarla adını anmadığı, Sarıyer deyip geçiştirdiği Küçükarmutlu'da oturuyor, giyim mağazasında çalışıyordu. Emekçi, 24 yaşında genç bir kadındı. Ak Parti'nin Ak Toroslu katilleri, 24 yaşında vurdular. Maraş'tan öldürülme korkusuyla kaçıp geldiler. Somut delillere dayalı kuvvetli şüphenin yerine makul şüphenin yeterli kabul edildiği İç Güvenlik Yasası ile birlikte, geniş yetkilerle donatılan ve cezasızlık ile ödüllendirilen AKP'nin polisi, seri cinayetlerine devam etmekte tereddüt etmiyor. Diyarbakır'da, Suruç'ta, Ankara'da halkımızı katleden IŞİD çeteleriyle kol kola gezenlerdir Dilek'in katili, devletleşmiş AKP iktidarıdır. Bizler katillerimizi tarih boyunca hiç unutmadık, unutmayacak, unutturmayacak ve affetmeyeceğiz" dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı anma eyleminde grup, bir süre hükümet aleyhine slogan attıktan sonra sessizce dağıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Sarıyer Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title