Haberler

Marmaris Bayramda Cıvıl Cıvıl

Marmaris bayramda cıvıl cıvılMuğla'nın Marmaris İlçesi, dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilerek kenti tercih eden vatandaşla renkli görüntülere sahne oldu.

Marmaris bayramda cıvıl cıvıl

Muğla'nın Marmaris İlçesi, dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilerek kenti tercih eden vatandaşla renkli görüntülere sahne oldu.

Güney Ege'nin mavi ve yeşilin birleştiği gözde turizm merkezi Marmaris, Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen tatilcilerle doldu. Marmaris ilçe merkezinden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı sahil şeridindeki plajlar, yüksek nem nedeniyle hissedilen 46 derece sıcaklarla adım atacak yer kalmadı. Serinlemek için denize girip, güneşlenen ve heyecan yaşamak için su sporları yapan tatilciler, büyük şehirlerin sıkıntılarından uzak kalarak dinlenmenin keyfini çıkardı. Bayram tatilcileri, aileleriyle birlikte gün boyu deniz ve güneşin tadını çıkardı. Kimileri şezlonglarını denize çekerek kavurucu sıcaklarda serinlemeye çalışırken, bazıları güneşin altında sere serpe uzanarak bronzlaşmaya çalıştı. Anın keyfin çıkaran tatilciler öz çekim yaparak sosyal medyada paylaştı. Bazı vatandaşlar ise sıcaklardan korunmak için şemsiye ve ağaç altında dinlenmeyi tercih etti. Bayram tatilini dolu dolu geçirmek isteyen kimi kimi tatilciler, Kordon Caddesi'nde bulunan günü birlik gezi tekneleri ile eşsiz koyları gezdi. İstanbul ve Ankara'dan gelen tatilciler önceden planladıkları üç günlük mavi turlara çıktı.

HORON TEPTİLER

Arkadaşlarıyla birlikte Samsun'dan kente tatile gelen makine ustası Ogün Bülbül, oteller bölgesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi üzerinde araçlarında çaldıkları Karadeniz ezgileriyle horon tepti. Cadde üzerinde horon tepen gençlere çevreden geçen vatandaşlar ve turistler ilgiyle izleyerek cep telefonlarıyla görüntüledi. Ogün Bülbül, "Beş yıldır Marmaris'e geliyorum, bu güzellik için her yıl geleceğim" dedi. İzmir'den ailesiyle tatile gelen Kırtasiyeci Taylan Sever ise, "Marmaris Avrupa şehirlerini aratmıyor. Yaşanabilecek güzel bir şehir. Bayram tatilimizi dolu dolu geçireceğiz" dedi.

OTELLER TATİLCİLERLE DOLU

üney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Uzun bayram tatili nedeniyle 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi çalışan otellerimiz yüzde 90 tatilcilerimizle dolu. 2-7 Temmuz arasında büyükşehirlerden talep patlaması yaşandı. Turizmcinin yüzü bayram tatilini geçirmek isteyen vatandaşlarımız sayesinde biraz olsun güldü. Marmaris ve çevresinde şu anda bayram tatilini geçirmek isteyen vatandaşlar, yazlıkları bulunan insanlarımız ve günü birlik gelenlerle 500 bine yakın kişi bulunmakta" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Güney Ege Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title