Haberler

Marmaralı Belediyeler Bosna Hersek'in Yüzünü Güldürdü

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, afet durumlarında birliğin yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olacağını söyleyerek, “Marmara Belediyeler Birliği belediyeleri tarafından toplanan 86 tır malzeme Bosna Hersek’in yüzünü güldürdü” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, afet durumlarında birliğin yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olacağını söyleyerek, "Marmara Belediyeler Birliği belediyeleri tarafından toplanan 86 tır malzeme Bosna Hersek'in yüzünü güldürdü" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği encümen toplantısı, Uludağ Alkoçlar Zone Otel'de yapıldı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ın katıldığı toplantı, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan'ın birliğin faaliyetleriyle ilgili sunumuyla başladı.

2015 - 2019 stratejik planının da konuşulduğu toplantı hakkında bilgi veren Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birlik çatısı altında ve birliğe üye belediyelerin çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Özellikle afet durumlarında birliğin önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, "Marmara Belediyeler Birliği'nin afet bölgelerine anında ulaşabilmesi ve sıkıntılı zamanlarda herkesin üzerine düşeni en hızlı şekilde yapabilmesi için görev dağılımını yaptık. Marmara Belediyeler Birliği bu sayede her türlü sıkıntıda anında katkı sağlamış olacak" dedi.

Başkan Altepe, birliğin komşu ülkelerle ilgili hassas olduğunu ifade ederek, "Son olarak Gazze için bütün belediyelerde nakdi yardım toplanarak bölgeye ulaştırıldı. Daha önce ise Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinde Bosna'daki 15 ayrı bölgeye, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerden yardımlar organize edildi ve ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birliğe üye 60 belediyenin topladığı yaklaşık 86 tır malzemeyi Bosna Hersek'e ulaştırarak Türkiye'nin gerçek dost olduğunu ve kardeş Bosna Hersek Cumhuriyeti'nin de yanında olduğumuzu gösterdik" diye konuştu.

Birliğin büyük katkısıyla Bosna Hersek'teki seli yaşayan bölgelerin kısa zamanda toparlandığını ve halkın yüzünün güldüğünü ifade eden Başkan Altepe, Marmara Belediyeler Birliği'nin sadece iyi günde değil kötü günde de dostlarının yanında olduğunu vurguladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Marmara Uludağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title