Haberler

Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İnşaatının Temeli Atıldı

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi içme suyu isale ve şebeke hattı inşaatının temeli Yeniçiftlik Mahallesinde düzenlenen törenle atıldı.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi içme suyu isale ve şebeke hattı inşaatının temeli Yeniçiftlik Mahallesinde düzenlenen törenle atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile Yeniçiftlik Mahallesinde başlayan temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptığı konuşmasında, "Türkgücü Mahallesinde bulunan kuyulardan gelen isale hattının yaz aylarında Marmaraereğlisi'nde görülen nüfus artışı sonucu yetersiz kalması nedeniyle, Yeniçiftlik Mahallesinde içme suyu sıkıntısı çekilmektedir. Ayrıca bu hatta sıklıkla arızalar meydana gelmekte ve mahalle halkı susuz kalmaktaydı. Yine Marmaraereğlisi İlçe merkezi Dereağzı bölgesinde ana su deposundan yeterli su alamayan yerleşim bölgesi yerleri bulunmaktaydı. Bütün bu sorunları çözmek amacıyla TESKİ Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İnşaatı" ihale edilmiş ve yüklenici firmaya 15 Mart 2016 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Sözleşme bedeli 6 milyon 980bin TL (KDV Hariç) olup işin süresi 150 gündür. Ancak 2,5 - 3 ay içerisinde çalışmaların tamamlanması hedeflenmektedir. İş kapsamında Yeniçiftlik Mahallesinde yaklaşık 16 bin 300 metre, Deereağzı bölgesinde de yaklaşık 9 bin 200 metre, toplamda 25 bin 520 metre olmak üzere, ağırlıklı olarak Düktil Font ve PE boru döşenecektir. İş tamamlandığında Marmaraereğlisi'nin içme suyu yetersizliği önemli ölçüde ortadan kalkacaktır. Ayrıca TESKİ olarak Marmaraereğlisi ilçe sınırları içinde yürüttüğümüz diğer çalışmalar kapsamında, Yeniçiftlik Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyon çalışmaları devam etmektedir. Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi Revizyonu ihalesi bugündür ve çalışmaların yaz ortasında tamamlanması hedeflenmektedir. Yeniçiftlik Kanalizasyon Şebeke İnşaatı projesi kapsamında, İller Bankasına kredi müracaatında bulunulmuştur ve yeterli ödenek sağlandığında ihalesi yapılacaktır. Sultanköy Kanalizasyon İnşaatı projesi kapsamında, İller Bankasına kredi müracaatında bulunulmuş olup, bu kapsamda 35 milyon TL kredi temin edilmiştir. İçişleri Başkanlığından borçlanma izni geldikten sonra ihaleye çıkılacaktır. TESKİ olarak yapılan ve yapılacak olan çalışmaların tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise, yaptığı konuşmasında, "Marmaraereğlisinin böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Böylesine güzel bir çalışmayı, artı yapılacak olan çalışmaları Marmaraereğlisi ilçemize kazandırdığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve yetenekli ekiplerine teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, " Marmara Ereğlisi yaz ve kış nüfusu değişen bir yerdir. Öncelikle yaz sezonunu 6 aya çıkarmamız lazım. Ereğli'de başlatılan doğalgaz hamlesi de bunun göstergesidir. İsale hattının da yenilenmesi gerektiği ortaya çıktı ve önceliği Marmara Ereğlisi'ne verdik. Gerçekleştirmek istediğimiz birçok hizmet var, bürokrasi nedeniyle geciken birtakım sorunları da aşıyoruz. Biz sorunları aştıkça, Tekirdağ büyüyecek, gelişecek ve yeni yüzüyle cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Hizmet aşkıyla görevlerini yerine getiren Belediye Başkanlarımızın hepsinin tek bir amacı var; İlçelerine en iyi hizmeti götürmek. Biz verdiğimiz sözleri yerine getiren, birlik ve beraberlik içerisinde çalışan iyi bir ekibiz" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından inşaat alanında dualar edilerek, Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İnşaatının temel atma işlemi gerçekleştirildi.

Temel atma töreninden sonra Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisinde devam eden rehabilitasyon çalışmaları incelendi ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Uyan'a yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. İncelemeler sırasında Genel Müdür Başa, "Yeniçiftlik Mahallesindeki mülga Belde Belediyesi'nden kalma atıksu arıtma tesisi oldukça kötü bir durumdaydı ve yeterli arıtma yapamıyordu. Yaz aylarında gelen vidanjör talepleri de tam olarak karşılanamıyordu. Bunun üzerine Artıma Tesisleri Dairesi Başkanlığınca "Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi Revizyonu ve İşletmesi Projesi" hazırlanarak ihalesi yapılmıştır. 15 Mart 2016 tarihinde yer teslimi yapılan işin ihale bedeli 3 milyon 266 bin 145 TL'dir. Tesis yenilendiğinde kapasite 5 kat artmış olacaktır ve yaz aylarında vidanjörlerin sırada beklemesi sorunu ortadan kalkacaktır" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Yeniçiftlik Şafak Başa Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title