Haberler

Marmaracık'ta Köpek Katliamı

Güncelleme:

Tekirdağ Çorlu bağlı Marmaracık Beldesi'nde Doğayı, köpeklerin öldürülerek gömüldüğü iddiası üzerine kazı çalışması başlatıldı.

Jandarma ekiplerinin kontrolündeki iş makinalarıyla yapılan kazıda telef olduktan sonra toprağa gömülen yüzün üzerinde köpek leşi bulundu. Doğayı Hayvanları Koruma Derneği üyeleri Çorlu İlçesine bağlı Marmaracık Beldesinde Belediye tarafından çok sayıda sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine harekete geçti.

Dernek üyeleri Çorlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak kazı yapılması istedi. Bunun üzerine jandarma eşliğinde dernek üyeleri Marmaracık Beldesi Çataklım mevkiinde kazı çalışması yaptı. İş makinalarıyla yapılan kazılarda toprağa gömülü olarak yüzün üzerinde köpek leşi bulundu.

"BUNU YAPAN BİR İNSAN OLAMAZ"

DOHAYKO Çorlu İlçe Temsilcisi Gönül Sönmez, köpeklerin öldürüldükten sonra toprağa gömülmüş olarak bulunduğunu ifade ederek, "Bir vatandaşımız bize bir ihbar yaptı. Biz 2 gün önce yine bu bölgede yaptığımız araştırmada savcılığın talimatıyla köy içinde arama yaptık. Gömüldükleri yerde baktık ancak bulamadık. Bizden önce bir haber alınıp hayvanlar kaçırıldı.

Daha sonra buraya gömüldüklerini tespit ettik. Bunu yine bize ihbar eden kişi söyledi. Duyarlı bir vatandaşımızdı. Nitekim görüntü ortada. Şuanda hala köpek leşleri çıkartılıyor. Gerekli prosedürü takip ediyoruz. Davacı şikayetçi olduk. Gereken neyse her şey yapılacak" şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI: BİZİM İLGİMİZ YOK

Marmaracık Belde Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Bulut, olaydan yeni haberdar olduğunu ifade ederek, "Köpeklerin nerede nasıl bulunduğunu yada öldürüldüğünü bilmiyorum. Bizim belediyemizle bir ilgisi yoktur" dedi.

Gömüldükleri yerden iş makinalarıyla çıkarılan köpek leşlerinden veteriner ekipler tarafından örnek alınacak. Numuneler incelenmeye alınırken, köpeklerin yeniden toprağa gömüleceği öğrenildi. Savcılık ve jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaracık Çorlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title