Haberler

Marmarabirlik'ten Organik Zeytin

Doğal ve sağlıklı yöntemlerle üretim yapan Marmarabirlik, organik ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Doğal ve sağlıklı yöntemlerle üretim yapan Marmarabirlik, organik ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Sofralık zeytin ve zeytinyağından oluşacak organik ürünler, Haziran ayından itibaren market raflarında yerini alacak.

Bugüne kadar tüm üretim süreçlerinde doğal fermantasyon gerçekleştiren Marmarabirlik, 2014-2015 sezonunda ilk kez organik zeytini de ürün gamına ekledi. Tüketiciyi sağlıklı ürünlerle buluşturmaya devam eden Marmarabirlik, Haziran ayından itibaren organik zeytin ve zeytinyağını da piyasaya sunacak. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, organik zeytin üretiminin insan sağlığına zarar vermeden yapılan kontrollü bir üretim şekli olduğuna işaret ederek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de organik üretimin her geçen gün arttığını vurguladı. Türkiye'de organik üretimin 1990'lı yıllarda başladığını ifade eden Asa, "2013 itibariyle 769 bin hektar alanda organik üretim yapılmakta. 26 ürün çeşidi ile başlayan organik ürün sayımız bugün 200'ü aşmış durumda. Marmarabirlik de ülkemizde sektörün lideri olarak organik ürüne yönelik pazar talebini karşılamak amacıyla bu yıl ilk kez organik zeytin üretimi gerçekleştirdi. Gereken tüm prosedürler tamamlandı. Zeytinlerimiz şu anda doğal fermantasyon sürecinde olup, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Haziran ayında raflarda olmayı planlanıyoruz. Süreç tamamlandığında yaklaşık 200 ton organik zeytinin yanı sıra organik zeytinyağı da ürün çeşitleri arasında yerini alacak" diye konuştu.

Marmarabirlik ürünlerinin tamamının doğal bir üretim sürecinden geçtiğini ifade eden Asa, "Organik ürünlerin yanı sıra, Marmarabirlik olarak üreticiden aldığımız tüm zeytinleri doğal fermantasyon sürecinde hiçbir katkı maddesi kullanmadan işlemekteyiz. Sektör temsilcilerinin birçoğu uzun süreli depolama maliyetlerinden dolayı doğal fermantasyon üretimi tercih etmemektedir. Stok maliyetinden kurtulmak için fermantasyon aşamasında kimyasallar veya çeşitli yöntemlere başvurulmaktadır. Bu durum doğal fermantasyon yapanların karşılaştıkları yüksek depolama maliyetleri nedeniyle haksız rekabete yol açmaktadır. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın haksız rekabete karşı önlem alması gerekir" dedi.

"HEDEF MARMARA ADASI'NDA ORGANİK ÜRETİM"

Asa, önümüzdeki süreçte Marmarabirlik'in ortaklarıyla beraber kendi bünyesinde organik üretim yapmayı hedeflediklerini de bildirerek, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreçte kendi ortaklarımızla organik üretim yapmak amacıyla Marmara Adası'nda çalışmalarımız devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı ile ortak bir çalışma başlatacağız. Bölgede incelemeler gerçekleştirilecek olup, gereken adımlar atılmıştır. Bundan sonra da organik üretim hem Türkiye'nin hem de Marmarabirlik'in gündeminde olmaya devam edecektir." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Marmara Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title