Haberler

Marmara Üniversitesi Yerleşkesi Önünde Halep Protestosu

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN İSTANBUL DHAMarmara Üniversitesi Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, Halep'te yaşananları yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN İSTANBUL DHA

Marmara Üniversitesi Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, Halep'te yaşananları yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Üniversitenin Göztepe Yerleşkesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, "Film değil gerçek sıra bize gelecek" yazılı pankart ve çeşitli dövizler açtı. Basın açıklaması Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Anadolu Gençlik Derneği Göztepe Kampüsü Başkanı Emre Bitiş burada yaptığı açıklamada, insanların gönüllerini iyilik ve hayır ile fetheden, coğrafyaları fetih ile yüce hükme bağlayan bir inancın mensupları olduklarını ifade etti.

Bitiş, "Üzerinde yaşadığımız topraklar fetih toprağı, Fatih yadiğarıdır. Coğrafyamız üzerinde emperyal güçlerin emelleri olduğunu biliyoruz. Bu emperyal güçler alemlerin Rabbi olan Allah'a isyanın sistemleştirildiği, zulmün ve adaletsizliğin yaygınlaşması, maddi gücü elinde bulunduran fert ve güç odaklarının yeryüzünün hükümranlığının kendilerine ait olduğu gibi bir mağruriyet düşüncesi içerisine büründükleri, haçlı ittifakı ve siyonizmdir. Sistemlerine kan ve gözyaşı üzerine kurmuş olan bu güçler, kendi emelleri için bütün insanlığı ifsad eden ve etmekten kaçınmayan şer ittifakıdır. Halep'te, Şam'da Gazze'de, Irak'ta, Libya'da, Mısır'da, Arakan'da, Yemen'de, Doğu Türkistan'da, Afrika'da ve ülkemiz içerisindeki terör olaylarında akan kan ve gözyaşıkardeşlerimizin kan ve gözyaşıdır. Zalim kim olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin dik ve onurlu direniş hepimizin sorumluluğudur" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Grubun görüntüsü

-Açılan pankart ve dövizler

-Kuran okunması

-Basın açıklaması

-Slogan atmaları

-Genel ve detay görünütler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Marmara Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title