Haberler

Marmara Depremi'nin 18. Yılı

Avcılar'da, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı.

Marmara Depremi'nin 18. yılı dolayısıyla, afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri Eğitim Semineri, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Burada konuşan belediye başkanı Handan Toprak Benli, düzenledikleri seminerlerle, alanında uzman kişiler tarafından afetlerle ilgili eğitim verildiğini söyledi.

Eğitim programında afete hazırlık konusunda önemli katkılar sunulduğunu belirten Benli, "Elbette biz depremin şiddetini ya da başka bir şeyi değiştiremeyiz ama hazırlıkla bir kentin kaderini değiştirebiliriz. Ne kadar şiddetli olursa olsun bizim hazırlıklı olmamız lazım. Parklarımıza ofis konteynerleri yerleştirildik, arama kurtarmayla ilgili bütün ekipmanlarla her zaman hazırız. Depremi önceden haber veren istasyonumuzun da açılışını yaptık." diye konuştu.

Benli, gelişmiş bir topumun afete hazırlıklı ve koordine olması gerektiğini vurgulayarak, bir daha kayıplar yaşamamak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Evlerin sağlamlarıyla yer değiştirmesi ve imar engellerini aşmak için çalıştıklarını dile getiren Benli, "Sağlık ocağında görevli bir hekim olarak 17 Ağustos depreminde o acıyı yaşadım. Mutlaka kenti yenilemek ve afete hazır olmak gerekiyor. Avcılar afetle anılan değil, afete hazırlanarak makus talihini yenmiş bir kent olarak anılmalı. Onun için bu çalışmalarımız hep birlikte sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Seminerin ardından, ellerinde meşalelerle yürüyen vatandaşlar, Marmara Caddesi'nde, depremde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıta karanfil bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Handan Toprak Zübeyde Hanım Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title