Haberler

Marmara Depremi'nin 15. Yılı

Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anısına saat 03.02'de başlayan tatbikat gerçekleştirdi Tatbikatta senaryo gereği göçük altında kalan 4 kişi kurtarıldı.

Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anısına, depremin meydana geldiği saat 03.02'de başlayan tatbikat gerçekleştirdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen program, Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Saatler 03.02'yi gösterdiğinde başlatılan tatbikatta, önce deprem ikazı verildi. Arama ve kurtarma ekibindeki 42 personel, 14 araçla evlerinden alınarak senaryo gereği oluşturulan deprem bölgesine getirildi. Tatbikatta, arama ve kurtarma köpekleri de görev aldı. Enkaz altında kaldığı bildirilen 4 kişi, cihazlarla ve köpeklerle arandı. Yaralı oldukları tespit edilen depremzedeler, bulundukları yerden çıkarılarak sedyeye konup hastaneye gönderildi.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal, Marmara Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen acısını ilk günkü gibi hissettiklerini söyledi.

Türkiye'de 1999'da Gölcük ve Düzce merkezli depremlerden sonra Afyonkarahisar, Tunceli, Bingöl ve Van illerinde de yıkıcı depremler yaşandığını hatırlatan Koparmal, "Depremler önümüzdeki senelerde de ülke topraklarımızda yaşanmaya devam edecek. Bu nedenle deprem başta olmak üzere sel, yangın ve benzeri afet ve acil durumlarla yaşamaya alışmalı, afetlerin olumsuz etkilerinden korunacak şekilde yaşam alanlarımızı oluşturmaya gayret etmeliyiz" dedi.

Koparmal, Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenleri anmak ve arama kurtarma ekiplerinin son halini görmek için 03.02'de başlattıkları tatbikatı başarıyla sonlandırdıklarını sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title