Haberler

Marmara Denizi'nde 'Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı'

*Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı'nda, denizlerde acil durumlara, yasa dışı faaliyetlere müşterek müdahale edebilme kabiliyeti ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

*Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı'nda, denizlerde acil durumlara, yasa dışı faaliyetlere müşterek müdahale edebilme kabiliyeti ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Haber-Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHA

Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde 25-27 Kasım tarihlerinde Marmara Denizi Adalar Bölgesi'nde gerçekleştirilecek 'Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Denizlerde acil durumlara ve yasa dışı faaliyetlere müşterek müdahale edebilme kabiliyetini, kurumlar arası işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen tatbikat hakkında, tatbikata katılacak 'TGSG-UMUT' adlı Arama-Kurtarma Gemisi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Sarıyer'deki Sahil Güvenlik İskelesi'nde demirleyen gemide yapılan toplantıda konuşan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim, tatbikatın Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının denizde meydana gelmesi muhtemel acil durumlara ve yasa dışı faaliyetlere müşterek müdahale edebilmesini geliştirmek amacıyla yapılacağını söyledi.

"KOORDİNASYONU EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Geçim, "Tatbikat kurumlar arasındaki bilgi paylaşımı, kaçakçılıkla, denizde terörizmle mücadele, denizde su ürünleri mevzuatına yönelik denetim, arama-kurtarma, tıbbi tahliye ve yangın söndürme eğitimleri gibi deniz emniyeti ve güvenliğine yönelik müşterek eğitimleri içermektir. Denizde başlayıp karada, karada başlayıp denizde devam eden terör ve yasa dışı faaliyetlerde, deniz kirliliği olaylarında, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve tıbbi tahliye faaliyetlerinde kurumlar arası iş birliğiyle koordinasyonu en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kıdemli Albay Yavuz Geçim'in konuşmasının ardından tatbikata katılacak 'TGSG-UMUT' adlı arama-kurtarma gemisi basın mensuplarına gezdirildi.

KOORDİNASYON SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDA

Öte yandan 'Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015' tatbikatının fiili safhası yarın Marmara Denizi'nin Adalar bölgesinde icra edilecek.

Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katılacağı tatbikatın koordinatörlüğünü Sahil Güvenlik Komutanlığı yürütecek. Tatbikata Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2 arama-kurtarma gemisi, 4 bot, 1 uçak, 3 helikopter, 1 Sahil Güvenlik Özel Harekat Timi, 2 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi, 2 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi, diğer kurumlardan birer adet tekne, bot, ambulans ile görevli personel katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Marmara Denizi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title