Haberler

Markopaşa' Kütahya'da Sahnelendi

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ’Markopaşa’ müzikali, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen 'Markopaşa' müzikali, Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Kütahyalılar'ın yoğun katılımlarıyla gerçekleşen müzikali Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da izledi.

Oyunun sonunda yaptığı konuşmada Behzat Uygur, "Süheyl- Behzat Uygur Tiyatrosu olarak uzun yıllardır Kütahya'ya gelmiyorduk. Sanırım 94 yılında tiyatromuzun ilk kurulduğu yıllarda gelmiştik ama Nejat Babayla daha önce çoğu kez yolumuz Kütahya'ya düşmüştü. Biz bugün şahane bir kültür merkezinde, şahane bir tiyatro seyircisine oynamak bütün yol yorgunluğumuzu aldı ve hepimiz Avrupa şampiyonasında kupa finalinde oynuyormuşuz gibi sizlerin karşısında öyle oynadık sizlere çok teşekkür ediyorum. Maç ne oldu diye sorarsanız Babam turnelere hep deplasman derdi ve seyircimizle hep berabere kalıyoruz çünkü biz seyircimizle hep beraberiz derdi bugünde öyle oldu. Biz başkanımızla görüştüğümüzde 'hemen bu oyunu yapalım' dedi. İşte tiyatro yerel yönetimler sayesinde ayakta kalacaktır. Tiyatroya hemen evet diyen başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, "Kütahyalı hemşerilerimizin böyle gecelere ihtiyaç duyduklarını biliyorum. Bizde görev aldığımız günden itibaren belediyeciliğin sadece asfalt yapmak, çöp toplamak, kanalizasyon yapmak gibi görevlerinin olmadığını Kültür Sanat ile ilgili Kültürel Belediyecilik noktasında öne çıkması gerektiğini bildiğimiz için inşallah bu etkinliklerimiz devam edecek. Yine sizi başka gösterilerle de Kütahyalı hemşehrilerimizle buluşturmaktan gurur duyacağımızı söylemek istiyorum. Sizlerle birlikte olmak çok güzeldi tüm hemşehrilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum ve tabi ki Nejat babamızı tiyatronun ustasını Şişli de öğrenciliğim esnasında izleme fırsatı bulmuştum, onu da saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Başkan Saraçoğlu, tiyatro festivali için söz isteyen Behzat Uygur'a, "Biz geçen sene bir tiyatro kurma çalışmalarına başladık inşallah sizlerin desteği ile daha iyi olacak. Biz bir konservatuar kuruyoruz onunda müjdesini buradan vatandaşlarımıza veriyorum. Biz Kütahya'mızı geçmişte olduğu gibi tekrar Kültür Sanat Şehri yapmak istiyoruz ve çalışmalarımızda bu yönde olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Saraçoğlu, oyunculara Kütahya'nın simgelerinden olan çini tabak hediye etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Belediyesi Kamil Saraçoğlu Şerif Yılmaz Behzat Uygur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title