Haberler

Market Sahibini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis

İzmir'in Buca İlçesi'nde, bir yıl önce, marketten aldıkları ürünlerin parasını ödemeyip, bir ay önce askerden gelen işyeri sahibi 22 yaşındaki Seyithan Karakaya'yı kalbinden bıçaklayarak öldürmek, kardeşi 17 yaşındaki Ö.K.'yı  bıçakla yaralamak suçundan yargılanan üç sanıktan biri müebbet ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, diğer ikisi ise beraat etti.

Olay, geçen yıl 21 Aralık'ta Çamlıkule Mahallesi 220/43 Sokak'ta bulunan Ömeroğlu isimli markette meydana geldi. Market işleten Seyithan Karakaya, işyerinden aldıkları ürünlerin parasını ödemeyen kişilerle tartıştı. Karakaya, kalbinden bıçaklanarak ağır, kardeşi Ö.K. hafif yaralandı. Saldırganlar kaçarken, çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Seyithan Karakaya yaşamını yitirdi. Polis, olaya karıştıkları belirlenen Kamuran G., Fatih Ş. ve İlker A.'yı yakaladı. Adliyeye sevk edilen üç kişiden Kamuran G. tutuklanırken diğer ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Göker, üç sanık hakkında "kasten adam öldürme, öldürmeye teşşebbüs" suçlarından ikişer kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın beşinci celsesine tutuklu yargılanan Kamuran G. ile tutuksuz sanık İlker A., Seyithan Karakaya'nın babası Ekrem Karakaya, olayda yaralanan kardeşi Ö.K. ve tarafların avukatları katıldı. Baba Ekrem Karakaya, her üç sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmalarını istedi. Ö.K. da üç sanıktan da şikayetçi olduğunu belirtti.

Kamuran G. ifadesinde, "Üç kişi alkol alıyorduk. İçkimiz bitince markete yenisini almaya gittik. Üç bira aldık, cebimde bulunan 8.5 lirayı verdim. Geri kalanını ise sonra vereceğimi söyledim. Seyithan bunu kabul etmeyip, bir tane birayı geri aldı. Fatih Ş. Seyithan'a dönüp 'Biz bu mahellenin çocuklarıyız. Her gün alışveriş yapıyoruz. Sen bizi tanıyorsun. Bu yaptığın doğru değil' dedi. Birden aramızda tartışma çıktı. Aramızda küfürlü konaşmalar geçti. Dükkandan çıkıp gidiyorduk. İşyeri sahibi de arkamızdan dışarı çıktı. Burada kavga etmeye başladık. Kendimi korumak için bıçağı rastgele salladım. Olay gecesi çok alkollüydüm. Benim kimseyle bir düşmanlığım yok. Olayı tam olarak hatırlamıyorum. Bir anda kargaşa çıktı. Benim kimseyi öldürme veya yaralama niyetim yoktu. Fatih Ş. suçu benim üzerime atıyor. Ö.K.'ye vurduğumu hatırlamıyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Diğer sanık İlker A. da "Kamuran, işyeri sahibine küfür etti. Bunun üzerine kavga etmeye başladılar. Fatih ile ikimiz araya girip, kavgayı engelemeye çalıştık. Kamuran'ın kollarından tutup oradan götürmek istedik. Bıçağı çıkartıp savurdu. Biz hiçbir şekilde kavgaya karışmadık. Suçsuzum" dedi. Diğer sanık Fatih Ş. de daha önce verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

Cengiz Çoban başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Kamuran G.'ye adam ödürme suçundan müebbet, adam öldürmeye teşebbüsten ise 12 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Fatih Ş. ve İlker A. ise beraat etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title