Haberler

Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali Başladı

Güncelleme:

Bolu Belediyesi'nce düzenlenen çok sayıda ülkeden halk oyunları ekiplerinin de katıldığı "Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali" başladı.

Bolu Belediyesi'nce düzenlenen "Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali" başladı.Üç gün sürecek festivalin açılışı dolayısıyla belediye meydanında düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire amirleri, sinema sanatçısı Türkan Şoray, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Gürcistan, Tacikistan, Yakutistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran ve Bulgaristan'dan temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Zahteroğulları, Bolu'da sadece bir festival yapmadıklarını belirterek, "Biz Türk dünyasının kültür şölenini, buluşmasının bayramını kutluyoruz. Bizler bu coğrafyada öksüz ve yalnızdık, ta ki sizler özgürlüğünüzü kazanıncaya kadar. Bizim için en güzel günlerden, bayramlardan biri Birleşmiş Milletler (BM) binasının önüne Türk bayrağının yanına diğer Türk Cumhuriyetlerinin bayrağının asıldığı gündür. Çünkü sizlerin istiklaliyeti bizlerin istiklaliyetidir. Sizlerin mutluluğu, zenginleşmesi, güçlü olmanız Türkiye'nin güçlü olmasıdır. Tıpkı Türkiye'nin güçlü olmasının da sizlerin güçlü olması gibi" diye konuştu.

Zahteroğulları, "Cumhurbaşkanımızın söylediği bir ifade de 'dünya beşten büyüktür' ifadesi, hatırlatmak isterim. Belki bugün söylenecek bir şey değil ama bizim kayıtlarımıza göre Köroğlu kahraman olarak bilinir. Resmi kayıtlarda da eşkiya olarak biliyoruz. Ama bilin ki bizim eşkıyamız bile onların adalet divanlarından, barış elçilerinden, insan hakları savunucularından daha insancıldır, daha merttir ve daha adildir" ifadesini kullandı.Sosyal medyada paylaşılan bir bilgiye değinen Zahteroğulları, şunları kaydetti: "Burada dünyada en çok silah satan 5 ülkesi sayılmış. Bunlar, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Rusya, İngiltere ve Fransa. Dünyada barışı sağlayacağını iddia eden BM'nin 5 daimi üyesi de bu ülkeler. Bir taraftan vur, bir taraftan barışı sağla. Böyle bir şey mümkün değil. Köroğlu olmayı, böyle barış sağlamaya tercih ederiz. Köroğlu, Türk dünyasının ortak değeri. Ben bu konuşmayı Köroğlu olarak yapıyorum. Hangimiz haksızlık yaparsak, inşallah karşımızda Köroğlular hiç eksik olmaz."Köroğlu ve festival hakkında bilgi veren Alaaddin Yılmaz'a Azerbaycan Milletvekili Paşayeva tarafından Köroğlu kıyafeti hediye edildi. Vatandaşların yoğun ilgisi arasında sahneye çıkan Türkan Şoray, festivalde olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirerek, festivalin büyüyerek devam etmesi temennisinde bulundu.Festival, Düzce Mehteran Ekibinin gösterisiyle sürdü.Festivalde yöresel kıyafetleriyle katılan konuk ülke halk oyunları ekipleri renkli görüntüler oluşturdu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Alaaddin Yılmaz Türkan Şoray Azerbaycan Bolu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title